Abazović: IQ u prosjeku od 86 rasturi ovu zemlju

 Abazović: IQ u prosjeku od 86 rasturi ovu zemlju

Foto: FOS Media

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić kazala je da ne mogu podržati predloženi sastav Vlade jer je jednonacionalan i jednovjerski, na šta je burno reagovao predsjednik GP URA Dritan Abazović rekavši da on nije ni Srbin ni Crnogorac, te da su predstavnici bivše vlasti priželjkivali sukobe nakon izbora 30. avgusta.

Abazović je rekao da je ovo prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore, prva vlada koja predstavlja volju naroda i to izražena na izborima pod uslovima koje je odredila prethodna vlast u kojoj je učestvovala Bošnjačka stranka, prenosi portal FOS Media.

„Vi ste očekivali i priželjkivali sukobe nakon izbora 30. avgusta. Ovi ljudi nemaju nikakvu odgovornost jer nikad ranije nisu vršili vlast“, rekao je Abazović na iskaz Strujić Harbić.

Preuzimaju vlast u trenutku kada državi nedostaje 600 miliona eura za narednu godinu.

„Kakva je to priča o jednonacionalnoj Vladi? Ja nisam etnički ni Srbin ni Crnogorac. Kako Vas nije sramota? Crna Gora je građanska država, ko ste Vi da brojite nečija krvna zrnca“, pitao je Abazović koleginicu iz BS.

Dodao je da mu DPS crta metu, da dolaze ispred njegove kuće kada nije prisutan.

„Crnom Gorom više neće vladati mafija. Više niko ne smije ukrasti ni euro iz državne kase. Naša ideja je da vladaju pošteni ljudi. Ne trebaju nam lovćenske straže, trebaju nam budžetske straže“, dodao je Abazović.

Istakao je da će nova Vlada imati podršku Evropske unije i saveznika iz NATO-a, da nijedna strana adresa nije imala ništa protiv nje. Građanima Crne Gore je potreban prosperitet, zaključio je on.

Abazović je između ostalog kazao da poslanici primaju po 2.000€ mjesečno pa bi bio red da uzmu i prošitaju UStav Crne Gore. Osvrćući se na sve koruptivne poslove, kazao je da će svi koji su oštetili budžet da će odgovarati i kazao „IQ u prosjeku od 86 rasturi ovu zemlju“.

Dodao je Abazović „vi kad ste došli na vlast 90. svugdje u regionu je buktio rat.“

„Vaša vlada, predsjednik koji je ovjde sjedio sedam puta je bio premijer. Bio je sastavni dio politike koja je vršila deportacije, ratne  zloičine i raznorazne aktivnosti koje nemaju nikakve veze sa ovim ljudima ovdje zato što oni nikad nisu bili vlast. Mi kad preuzimamo vlast –  vama ne fali dlaka sa glave. Kad ste ovdje kupili Pozitivnu Crnu Goru 2015. godine napolje su bile gorde policije i onih „kornjača“ u punom naoružanju.“ 

Portal Mojkovac

Pročitajte još