Demokrate Mojkovca: Lokalna vlast da se rukovodi interesima građana

 Demokrate Mojkovca: Lokalna vlast da se rukovodi interesima građana

Foto: Demokrate

Izvor: FOS Media

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i javnu polemiku u vezi sa aktiviranjem vojnog poligona na Sinjajevini, očekujemo od odlazeće lokalne vlasti da se, prije svega, rukovodi interesima i očekivanjima građana, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata u Mojkovcu. 

„S tim u vezi, Demokrate Mojkovca sugerišu odlazećem predsjedniku Opštine da povuče potpis na saglasnost za izgradnju vojnog poligona.

Očekivano je i u skladu sa civilizacijskim dostignućima savremenih demokratija, da se u ovom slučaju ne povlače jednostrani potezi, pa bi u tom svjetlu bilo razumno obustaviti planirano gađanje.

Pored poznate činjenice da su kultura dijaloga i demokratski pristup rješavanju problema vrijednosti koje su strane partiji kojoj pripada Mišnić, očekivali smo da će ga ipak u rješavanju aktuelnog problema na širi pogled podstaći njegova prepoznatljiva ljubav prema prirodi i planinarenju“, navode u saopštenju. 

Kao odgovoran politički subjekt upoznajemo javnost da sva voda koja se koristi za piće u našoj opštini dolazi sa izvora koji se nalaze na Sinjajevini, dodaju Demokrate. 

„Dakle, postoji osnov za ozbiljnu zabrinutost, da bi bilo kakvo devastiranje prirode uzrokovalo da ti izvori možda i nestanu.

Poznato je i to da je planina Sinjajevina oslonac za održavanje i razvoj stočarstva brojnih domaćinstava u opštini Mojkovac i da im je to osnovni izvor prihoda.

Demokrate Mojkovca pozivaju sve nadležne institucije, lovačka društva i ljubitelje prirode da stanu u zaštitu ugroženih vrsta divljih životinja na ovom prostoru.

Imajući sve ovo u vidu, pozivamo na širi dijalog uz obavezno učešće stručne javnosti i civilnog sektora, kao i na uzdržavanje od preduzimanja jednostranih poteza koji su suprotstavljeni očekivanjima ubjedljive većine građana Mojkovca“, zaključuju u saopštenju. 

Portal Mojkovac

Pročitajte još