DPS: Spajić da se pozabavi stvarima iz svoje nadležnosti, a ne političkim izjavama

 DPS: Spajić da se pozabavi stvarima iz svoje nadležnosti, a ne političkim izjavama

FOTO: DPS

Već nekoliko puta ponovljen komentar ministra Spajića o političkom zatvaranju granica i propuštenoj prilici da srpski i ruski državljani spasu turističku sezonu u Crnoj Gori, traži da neznavenom ministru ukažemo na nekoliko činjenica:

– Učešće srpskih turista u broju ostvarenih noćenja na godišnjem nivou je oko 20%, dok se njihov broj kreće u rasponu od 16-17% svih turista koji posjete Crnu Goru.

– U posmatranom periodu, Srbija je bila najveće žarište epidemije koronavirusa u Evropi, što po zvaničnim, što po nezvaničnim podacima o kojima još uvijek nije dala konačnu riječ nezavisna komisija koja ima zadatak da utvrdi tačan broj umrlih od koronavirusa.

– Rusija je, nakon dvomjesečnog lockdown-a, 06. juna odobrila napuštanje države samo zbog liječenja, poslovnih razloga, studija, njege bolesnih članova porodice u drugim državama. Tako da nas ni Rusi nijesu mogli spasiti ministre Spajiću.

– U vrijeme kada je Crna Gora bila corona free destinacija, EU je zatvorila granice za svoje državljane štiteći turističko tržište svojih članica.

– Ni Albanija, ni Hrvatska o kojima toliko priča ministar Spajić, nijesu imale litije kao nesvakidašnji događaj u sred turističke sezone kao izazov, a koje je ministar Spajić zdušno podržavao. Potencijalni gosti su bez sumnje sa čuđenjem posmatrali hiljade ljudi na ulicama metropola turizma: Budve, Kotora, Herceg Novog, Bara.

Najzad, idu novogodišnji praznici poznati po dolasku velikog broja turista u Crnu Goru, a nove mjere u cilju suzbijanja epidemije stižu u ponedjeljak. Stiže zimska turistička sezona, bez litija, te neće biti izgovora kada se rezultati budu sumirali.

Nudimo mudar državnički savjet ministru Spajiću da se pobrine o zakonitom ponašanju prilikom emisije državnih obveznica. Drugi, da se pobrine o pripremi budžeta, što je njegov osnovni posao, ali zakonito, transparentno, pravovremeno, na korist građana. Političke izjave neka ostavi za neke druge ljude ili neka druga vremena.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Portal Mojkovac

Pročitajte još