Dr Minić: Molim sve građane Mojkovca da se pridržavaju propisanih mjera

 Dr Minić: Molim sve građane Mojkovca da se pridržavaju propisanih mjera

U pandemiji Dom zdravlja Mojkovac radi sa COVID ambulantom u dvije smjene, dok se redovan rad obavlja u ordinacijama sa tri izabrana doktora za odrasle i jednim izabranim doktorom za djecu, kazala je za Portal Mojkovac Direktorka DZ Mojkovac dr Ikonija Minić, apelujući na sugrađane da poštuju mjere.

Kako kaže dr Minić, veoma je teško raditi u tako velikoj transmisiji korona virusa, ali ipak osoblje Doma zdravlja uspijeva da svim pacijentima obezbjedi adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

„Imamo oko 30 medicinskih i nemedicinskih radnika koji su bili liječeni ili su sad aktivni od Covid 19, od početka epidemije. Oko trista inficiranih pacijenata smo imali od početka epidemije, veliki broj se oporavlja ali nažalost imali smo i onih pacijenata koji su podlegli od posledica virusa“, kazala je dr Minić.

Dom zdravlja ima potrebnu opremu i kadar za praćenje i liječenje pacijenata oboljelih od Covid 19, ističe dr Minić, dodajući da bi trebalo po tenderu koji je raspisan da dobiju i digitalni RTG aparat.

Kada je u pitanju oprema za rad u vrijeme pandemije, dr Minić ističe, da posjeduju zaštitnu opremu i nešto brzih testova koji se koriste po indikacijama. Takođe napominje da su i od predsjednika Opštine, Ranka Mišnića dobili dva pakovanja brzih testova.

Dom zdravlja Mojkovac, uvjek je imao dovoljno kadra, pa su u tu ustanovu išli i mnogi iz susjednih opština na specijalističke preglede. Ipak, da kadra fali u ovakvim uslovima sasvim je opravdano te je DZ Mojkovac raspisao konkurs i to dva puta prijem izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora pedijatra.

Prema riječima dr Minić, na oba konkursa niko se nije javio, ali naglašava da na specijalizaciji porodične medicine je jedna doktorka koju očekuju sledeće godine.

„Propisane mjere prevencije se nažalost, nijesu provodile i lokalna transmisija je evidentna zbog raznih skupova i porodičnih okupljanja. Molim još jednom sve građane Mojkovca da se pridržavaju propisanih mjera. Molim oboljele građane koji su sa porodicom u samoizolaciji da poštuju Rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije“, apeluje dr Minić na svoje sugrađane.

Pročitajte još