Ašanin: Nakon praznika blaži rast broja oboljelih

 Ašanin: Nakon praznika blaži rast broja oboljelih

Epidemiološka situacija u Nikšiću stabilnija je nego što je bila posljednjih dana, ali ako se pogleda statistika, to je na nivou prethodnih desetak dana, saopštio je direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin. Kazao je da se nakon praznika očekuje blaži porast broja oboljelih.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su sva okupljanja rizična kad je riječ o transmisiji infekcije, pa očekuje da će građani tokom božićnih praznika ispoštovati sve preporuke i izbjegavati masovna okupljanja.

„Rizik postoji, naravno. Očekujemo blaži porast poslije svih ovih praznika, ali nadam se da ćemo sve to držati pod kontrolom“, rekao je Ašanin.

Ašanin je rekao da je nepromijenjen broj pacijenata na bolničkom liječenju sa težom kliničkom slikom.

„Na današnji dan ih imamo 97, od njih je 19 životno ugroženo, oni su na Jedinici intenzivnog liječenja, dok je devet pacijenata na neinvazivnoj ventilaciji“, rekao je Ašanin.

Među zaposlenim medicinskim radnicima njih osam je kovid pozitivno, dok među ljekarima nema zaraženih.

Ašanin je rekao da se ne smanjuje broj pacijenata koji su na bolničkom liječenju, što je opomena da se mora biti oprezan.

„Karakteristika ovog perioda je da primamo pacijente sa teškom kliničkom slikom, i to je posljedica zakašnjelog javljanja izabranim ljekarima“, pojasnio je Ašanin.

Portal Mojkovac

Pročitajte još