Bajden čestitao: Kosovo je posebno mjesto za moju porodicu

 Bajden čestitao: Kosovo je posebno mjesto za moju porodicu

Predsjednik SAD Džozef Bajden uputio je čestitku Vjosi Osmani povodom, kako se navodi u tekstu, trinaeste godišnjice nezavisnosti Kosova.

Bajden je i ovom prilikom poručio da je neophodno obezbjeđivanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Beogradom, usredsrijeđenog na međusobno priznanje.

“Veze između naših naroda ostaju čvrste i bazirane su na zajedničkoj posvećenosti nastavku napretka Kosova i njegove trajne snage kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske države”, piše u čestitci koje je uputio američki predsjednik.

Ističe i da se raduje saradnji sa budućom vladom da bi Kosovo napredovalo na evropskom putu.

“Ima još mnogo posla koji je potrebno uraditi, uključujući obezbjeđivanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom, usredsrijeđenog na međusobno priznanje, koji će ojačati vladavinu prava”, naveo je Džozef Bajden.

U čestitci se pominje i borba protiv pandemije kovida 19 i ubrzanje ekonomskog rasta koji bi obezbijedio prosperitetnu budućnost za sve građane Kosova.

“SAD ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u ovim poduhvatima. I na ličnom planu, Kosovo nastavlja da zauzima posebno mjesto za porodicu Bajden u čast vremenu koje je naš sin Bo Bajden proveo radeći na očuvanju mira, pravde, i vladavine prava za sve ljude na Kosovu”, zaključuje Bajden

Portal Mojkovac

Pročitajte još