Cerada u Nikšiću sa likom mitropolita biće uklonjena

 Cerada u Nikšiću sa likom mitropolita biće uklonjena

Osobama, koje su na fasadama stambenih zgrada u Nikšiću postavile ceradu sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, naređeno je da ih uklone, kazala je za TVCG sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nadzor Bojana Vuković.

Vuković navodi da su slike postavljene bez odobrenja nadležnog organa, te da će prema počiniocima biti preduzete i prekršajne mjere.

„Od strane komunalnog inspektora sekretarijata za inspekcijski nadzor, izvršena je inspekcijska kontrola i tom prilikom je utvrđeno da se na dvije lokacije na fasadama zgrada nalazi slika pokojnog Amfilohija. Slike su postavljene bez odobrenja naldežnog organa lokalne uprave s tim u vezi preduzete su mjere u skladu sa zakonom o održavanju stambenihg zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanjne pomenutih slika“, kazala je Vuković.

Ona je rekla i da će biti preduzete i prekršajne mjere prema počiniocima ovog prekršaja.

„Nakon ponovne kontrole donijeće se konačna odluka odnosno nakon izvršene inspekcijske kotnrole utvrdiće se da li su odgovorna lica postupila po nalogu komunalnog inspektora te ako nijesu usljediće odluka odnosno uklanjanje od strane nadležnih službi“, zaključila je Vuković.

Portal Mojkovac

Pročitajte još