Deset hiljada eura za razvoj ženskog preduzetništva

 Deset hiljada eura za razvoj ženskog preduzetništva

Danas su u Opštini Mojkovac potpisani Ugovori sa četiri korisnice bespovratnih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Ukupna vrijednost sredstava opredijeljenih budžetom Opštine Mojkovac za ovu namjenu iznosi 10 000 eura. Svi odobreni biznis planovi su iz oblasti poljoprivrede i žene su nosioci posla, od kojih su dvije žene već registrovane za bavljenje određenom djelatnošću a dvije početnice u biznisu.Period realizacije ugovora je 4 mjeseca.

Opština Mojkovac na ovaj  način želi da podstakne žene da osnivaju i razvijaju sopstevene biznise . Posebno mi je drago što  su kao rezultat prvog  javnog poziva  ovog tipa  najbolje biznis planove imale upravo žene  koje žive na selu i koje su na selu stvorile porodice .  Nastojaćemo da i u  narednom periodu  kreiramo podsticajne  mjere, posebno usmjereni na one koje se odnose na stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta,prateći potrebe naših sugrađana i trudeći se da damo vjetar u leđa svakoj dobroj ideji,predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

Kao Komisija dosta smo zadovoljni kvalitetom predatih biznis planova. Raduje činjenica da su u Komisiji bili predstavnici stručnih službi opštine , stručni saradnici ali i predstavnici  Ženske političke mreže koja svojim djelovanem podstiče i razvija rodnu ravnopravnost Slavenko Blažević, predsjednik Komisije za dodjelu sredstava za podsticaj ženskom preduzetništvu.

Izuzetno sam zadovoljna grantom koji će mi omogućiti da unaprijedim posao kojim se bavim. Ova sredstva za mene ne znače samo finansijsku podršku , već i ohrabrenje da sam na pravom putu i podsticaj da život i rad na selu bude moje dalje opredjeljenje, Aleksandra Marsenić , korisnica granta.

Portal Mojkovac

Pročitajte još