Devetnaestogodišnji Nikola Pejović prvi golman Zemuna u Prvoj ligi Srbije

 Devetnaestogodišnji Nikola Pejović prvi golman Zemuna u Prvoj ligi Srbije

Na svakom koraku je mnogo uspješnih sportista iz Mojkovca. Priče o njima su neizbježne i sigurno je da su upravo oni najbolji promoteri grada i države, na koje moramo biti i te kako ponosni.Jedan od njih je i Nikola Pejović čuvar mreže FK „Zemun“ u prvoj ligi Srbije. Sa svojih 19 godina prvi je golman u Zemunu i kaže da je prezadovoljan ostvarenim uspjehom. Ove praznične dane provodi sa svojom porodicom u Poljima u Mojkovcu i kroz razgovor za naš Portal je saopštio:

Drago mi je što sam u Mojkovcu posle dužeg vremena.Posebno me raduje što sam za vrijeme praznika sa svojom porodicom u mojim Poljima. Ove godine pandemija korona virusa je uticala na to da nijesam mogao doći u Mojkovac kao i prethodnih godina. Sad sam tu, sa svojim društvom provodim praznične dane i odmaram, a već 10-og januara idem nazad kad počinju obaveze u klubu i pripreme za nastavak sezone.

Na početku razgovora Nikola nam je rekao nešto o svojim prvim počecima:

Sa 9 godina sam počeo da treniram fudbal. Na samom početku igrao sam na štoperskoj poziciji. Nakon nekog vremena trener Dragan Končarević mi je rekao da se okušam na golmanskoj poziciji. U startu mi je bilo malo neobično i razmišljao sam se, ali sam ga ipak poslušao i stao među stativama. I eto očigledano da je eksperiment trenera Konča bio uspješan.

Bila je tu uspješna generacija sa odličnim rezultatima?

Da. Zaista smo imali vrhunske rezultate i u selekciji mlađih pionira i pionira.Osvojili smo prvo mjesto u Sjevernoj Regiji i bili smo drugi na takmičenju za prvaka Crne Gore.

Nakon toga odlaziš u Srbiju i nastavljaš karijeru?

Upravo tako.Sa svojih 15 godina odlazim u Srbiju i nastavjam karijeru u FK „Zemun“. Branio sam prve godine za selekciju kadeta, zatim za omladinsku selekciju i sa svojih 17 godina priključen sam seniorskom timu. Debitovao sam na zvaničnoj utakmici prve lige Srbije u 2020. godini i bio standardan golman u svih 17 utakmica. Moram napomenuti da sam u Zemunu prihvaćen fenomenalno od svojih saigrača, trenera i cijelog rukovodstva, ali i od društva u školi na čemu sam im posebno i od srca zahvalan.

Na nekoliko utakmica bio si igrač utakmice i u timu kola prve lige Srbije, ali i na nekim sajtovima proglašen si za najboljeg mladog golmana u Srbiji?

Da.Na nekoliko utakmica sam proglašen za igrača utakmice.Naravno da sam prezadovoljan.Na sajtu FTBL.SERBIA proglašen sam za najboljeg mladog golmana u prvom dijelu sezone.To mi je naravno dalo dodatni motiv i želju sa još bolji rad.

Nije izostao poziv za reprezentaciju?

Član sam reprezentacije Crne Gore od u15 do u19 selekcije.Poseban je doživljaj braniti boje svoje države i nadam se da će tako biti i u budućnosti.Trudiću se da svojim radom dobijem šansu i nastupim za mladu reprezentaciju, pa se nadam i želja mi je, da možda nekad zajedno sa mojim zemljakom Stefanom Savićem odigram makar jednu utakmicu za reprezentaciju.

Planovi za budućnost?

Trenutno sam u Zemunu i ovaj dio sezone ću biti tu. Dalje ne znam šta će se dešavati, ali naravno svi u životu i karijeri težimo ka boljem. Nadam se da će tako i biti i daću sve od sebe da ostvarim još bolji uspjeh i nastavim karijeru u nekim većim klubovima.

Nikola je ovih dana odradio trening na gradskom stadionu u Mojkovcu i poručio:

Kad vidim stadion emocije prorade.Morao sam poći i odraditi trening i prisjetiti se prvih koraka.Želim mom klubu i svim njegovim članovima uspjeh i sreću u daljem radu.

Na kraju razgovora Nikola se zahvalio na razgovoru za naš Portal i sa emocijom govorio o svom Mojkovcu:

Mojkovac je prelijep grad sa divnim ljudima.Otišao sam mlad iz grada i odvojio od porodice i svaki slobodni trenutak iskoristim da dođem u moj Mojkovac i moja Polja. Grad se nevjerovatno izgradio i promijenio svoj izgled.Ovih dana sa društvom obišao sam mnogo toga, stadion, sportska zona su fenomenalni.

Još jedan mladi biser Mojkovačkog kraja Nikola Pejović je bio tema našeg Portala. Nikoli želimo uspjeh i sreću u daljem radu i nadamo se da će on, biti samo jedan od mnogih uspješnih sportista iz Mojkovca, o kojim smo, i o kojim ćemo i dalje pisati.

Portal Mojkovac

Pročitajte još