Drugi dan u 2021. godini u Mojkovcu sunčan, veliki broj građana na šetalištima

 Drugi dan u 2021. godini u Mojkovcu sunčan, veliki broj građana na šetalištima

Ako se po jutru dan poznaje onda ovu godinu možemo očekivati pozitivnu u svakom smislu te riječi. Drugi dan u 2021. godini u Mojkovcu sunčan. Veliki broj građana svoje slobodno vrijeme provodi šetajući na sportsko rekreativnoj zoni i ulicama grada. Temperatura vazduha u 14 časova iznosila je 10 stepeni što je za ovo doba godine u Mojkovcu neuobičajeno.

U razgovoru sa građanima otkrili smo, kako gledaju na prošlu godinu i šta očekuju od nove:

Jedva čekam da zaboravim na 2020. godinu. Situacija sa korona virusom zaustavila je sve, bukvalno nam je promijenila život. Sve što sam propustila u prošloj, nadoknadiću u ovoj godini.

Nadamo se da će nam se život normalizovati.Korona je odnijela mnogo života, mislim da je konačno vrijeme da nastavimo živjeti bez straha, panike tenzija i zaključavanja.Jednom riječju, da živimo slobodno.

Mlađa populacija žali što nije mogla Novogodišnje praznike proslaviti sa društvom i među građanima u lokalnim diskotekama.

Znamo i svjesni smo cijele situacije sa virusom ,ali je nezamislivo da za praznike ne rade lokali. Ko je pozitivan na korona virus sigurno ne bi izašao u grad, mi koji smo zdravi ili smo prebolovali ne vidim razlog da ne možemo izaći i provesti se. Sjutra će se otvoriti lokali i biće sve puno, tako da ne vidimo efekat zatvaranja i u ovim danima. Ulice i šetlišta su puna, nema zabrane izlaska iz kuće, ljudi su svakako u kontaktu. Nadamo se ipak da će ovo sve brzo proći i da ćemo nastaviti normalan život u 2021. godini.

Zbog uvedenih mjera veliki broj rezervacija smještaja je otkazan, a Institut za javno zdravlje je donijelo odluku da lokali ne mogu radi ni 6, 7. i 8. janura.

Portal Mojkovac

Pročitajte još