Koalicija Ne damo Nikšić zloupotrijebila stihove Vitomira Nikolića, dozvolu nijesu tražili

 Koalicija Ne damo Nikšić zloupotrijebila stihove Vitomira Nikolića, dozvolu nijesu tražili

Danica Nikolić, kćerka pjesnika Vitomira Nikolića, zatražila je od koalicije „Ne damo Nikšić“ da sa svih video materijala sa konferencije za novinare, iz saopštenja i drugih spornih sadržaja, uklone svako pominjanje stihova i imena njenog oca

„S obzirom na to da je danas predstavnica kaolicije „Ne damo Nikšić“ na konferenciji za novinare te političke grupacije zloupotrijebila stihove i ime mog oca, upozoravam i ovog i ostale učesnike na političkoj sceni, posebno uoči lokalnih izbora u Nikšiću – ne kršite zakon!“, poručila je Nikolić.

Ona je navela da je jedini nosilac autorskih prava na djela Nikolića, i da niko, „posebno ne političke partije“, ne smije koristiti stihove njenog oca bez njenog izričitog odobrenja.

„Takođe, zloupotreba imena podliježe zakonskoj odgovornosti. Kome i kada ću dozvoljavati da ih koristi i u koje svrhe, moje je naslijeđeno pravo i lična odluka“, rekla je Nikolić.

Ona je kazala da joj se koalicija „Ne damo Nikšić“ nikada nije obratila, „a i da jeste, dozvolu ne bi dobila.“

„U skladu sa tim, od koalicije „Ne damo Nikšić“ tražim da sa svih video materijala sa konferencije za novinare, iz saopštenja i drugih spornih sadržaja, uklone svako pominjanje stihova i imena Vitomira Nikolića“, zaključila je Nikolić.

Portal Mojkovac

Pročitajte još