Medijski botoks

 Medijski botoks

Piše: Željko Rutović

Botoks, otrov koji ljudi dobrovoljno ubrizgavaju da bi bili ljepši može, po izjavama pacijenata izazvati i prestanak glavobolje i bolje raspoloženje. Kao neurotoksin blokadom mišića djeluje na bore kako bi bile manje vidljive. Kada se ne koristi kako treba, može da izazove zamućen vid  i konačno, on ne djeluje samo lokalno, eksperimentalna istraživanja govore da je nakon ubrizgavanja pronađen i u moždanim ćelijama.

Pitaćete se kakve sve ovo ima veze sa naslovom teksta ? Nije da nema. Analogije su više nego iskustvene – trenutno bolje raspoloženje, blokada mišića, zamućen vid, toksična moć, vanlokalne posljedice…

I u jednoj i u drugoj upotrebi  treba ispeglati  otvorenog lica neravnine, našminkati i stvarnost  prikazati ” istinitijom” ljepšom i boljom, no što ona zaista i jeste.

Obje operacije, kozmetičkog i medijskog botoksa izvode se na čovjeku. Sve pred njegovim očima.

Nalik količini suzavca  sa Cetinja, nakon 5. septembra nekontrolisano, bez principa samo – regulacije od  dijela tzv. nezavisnih, a suštinski režimskih medija, ubrizgava se medijski botoks u lice  Crne Gore. Ničim ograničen, onako, orvelovski, preporučuje se medijski botoks da on bolje vidi nego naše sopstvene oči, pa ma koliko one bile napadnute hemijskim oružjem.

Zapinje iz petnih zila, taj medijski botoks da prekreči stvarnost, da ispegla ne bore, nego duboke brazde nekontrolisane upotrebe sile nad pravom građana na slobodu okupljanja i izražavanja. No, uprkos spinu i aksios vinu ne pomaže tu Bog – bilježe neke druge kamere svo nepočinstvo sile moci –  vojno policijske, klerikalne, novčane…. I bez obzira na “reference” i staž medijskih spin doktora, botova i šaptača , ne može se  iskustvo gutača oblaka suzavca dima, fabrikovanjem lažnih vijesti preobratiti  u prah mirisa podlovćenskog cvijeta. Kako “nezavisno” i u ” javnom interesu ”  botoksirati i armirati “medijsku istinu “navodnog pucnja na policiju? Uprkos tehnici, rekla – kazala, vidio – ne vidio, bio – ne bio, povuci – potegni, opkoli – zatvori, okreni – obrni, nije bilo na Belvederu ni pucnja na policiju ni upotrebe Molotovljevog koktela od strane  okupljenih protiv nedostojnog Joanikivijevog ustoličenja.

Zlo – upotrijebi se raspoloživi žanrovski koktel arsenal medijskog botoksa, ali džaba, nije se moglo nista skriti pa ni to da neki  drugi “udarnici” nijesu radili džaba o čemu svjedoče zapisi svežnja novcanica kojima se iz “čistih” ruku svetosavskog popa zahvaljuje navijačko- militantnoj pastvi na “dostojnom” klicanju. URA !

I kad taj medijski botoks uspješno djeluje na koliko do juče  glasne i dežurne NVO amalitičare, medijske eksperte i dio diplomatskog  (s) kora i slične sve CRNO NA BIJELO posluge iz paketa pomoci za “Buducnost Crne Gore, on ne daje željene rezultate. Džaba ste krečili. Sve se  vidi  i zna kako je bilo.

Nijesu se Crnogorci  kroz istoriju dali ni mnogo jačim otrovima ugušiti, nijesu dali lice zemlje bilo kojom silom i hemijom naružiti, pa naravno da neće ni ovim inženjering- propagandnim botoksom koji se želi  nalijepiti na oči i obraz  sekularne i antfasističke Crne Gore.

Tek, koliko god sručili kozmetičkog i medijskog botoksa na lice čovjeka i društva, vrijeme i jednom i drugom  da mjeru, sve oguli i prikaže stvarno lice i sve njegove tragove. Dzaba, koliko god službe, truda i novca za interes klerikalne vlasti sručeno u ovdašnji “nezavisni” režimski medijski botoks, stoluje ona stara….ne možes lagati sve ljude sve vrijeme.

Portal Mojkovac

Pročitajte još