Mojkovac prepoznatljiva turistička destinacija, u nedelju počinje Mojkovac Fest

 Mojkovac prepoznatljiva turistička destinacija, u nedelju počinje Mojkovac Fest

Mojkovački kraj nalazi se na prostoru između tri planine Bjelasice, Sinjajevine i Prošćenskih planina, između Nacionalnih parkova Biogradska gora i Durmitor, na obali najljepše evropske rijeke Tare, pa slobodno možemo reći da je Mojkovac oaza prirodnih ljepota. Ovdje se zaista može naći gotovo netaknuta divlja priroda, bogat biljni i životinjski svijet, planinska sela i katuni, koje vrijedi upoznati. Mojkovac je i grad bogate kulturne baštine i duge istorije. Možete se radovati potpunom užitku u prirodi, uvijek u kombinaciji sa avanturističkim duhom , srdačnim gostoprimstvom i zdravom, domaćom hranom. Rafting, kajaking, hiking, mountain biking, ture kvadovima, fly fishing samo su dio aktivnosti u kojima se može uživati kod nas.

Vidimo da iz godine u godinu u našem gradu ima sve više turista?

Ono čemu se iskreno radujemo jeste to da osim toga što su strani turisti prepoznali sve ove potencijale, te su posjete u poslednjih nekoliko godina u konstantnom rastu, isto su prepoznali i lokalni stanovnici, pa iz dana u dan imamo sve veći broj stanovnika Mojkovca koji se bave pružanjem usluga u turizmu, naročito u seoskim domaćinstvima, kojih u ovom trenutku na teritoriji našeg grada ima preko 20.

Kako ste zadovoljni sezonom u ovoj godini?

Nakon jako teške i neizvjesne 2020. godine i korona virusa, prognoze su nam, u ovom trenutku,  optimistične. Po informacijama koje dobijamo u komunikaciji sa ugostiteljima, jul je bio na nivou 75% popunjenosti u odnosu na rekordnu 2019.godinu. Za avgust i septembar ima dosta bukiranja, kao i najavljenih organizovanih grupa koje preko agencija obilaze sjever Crne Gore uz posjetu Mojkovcu.  Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Mojkovac u registrovanom smještaju boravi najveći broj turista iz Ukrajine, Belgije, Srbije, Poljske, Njemačke, Mađarske, Francuske, Češke, Rusije, Bjelorusije, Španije, Belgije, Francuske, Velike Britanije i Rumunije. Raduje nas i podatak da smo u ovoj sezoni, uprkos poteškoćama u putovanjima, kada je korona virus u pitanju, imali i goste iz Amerike, Turske, Filipina, Saudijske Arabije, Izrala, Pakistana, Novog Zelanda, Kube, Kuvajta, Sirije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Od 8.avgusta građane i sve posjetioce očekuje bogat zabavni program ?

Sve naše manifestacije protekle godine odložene su zbog epidemioloških mjera, ista situacija je bila i u predsezoni, jer nam je očuvanje javnog zdravlja na prvom mjestu. U Mojkovcu, po drugi put, organizovaće se Mojkovac Fest koji će se održati na Sportsko-rekreativnoj zoni (plato bivšeg „Jalovišta“) i trajaće četiri dana, od 08.08. do 11.08.2021.

Nastupiće:

  1. avgusta Peđa Medinica
  2. avgusta gosti iznenađenja i žurka La Casa de Papel
  3. avgusta Dženan Lončarević
  4. avgusta grupa Hurricane

Ubjeđenja smo da će ovaj festival biti vrlo uspješan, kao i da će privući veliki broj posjetilaca jer vlada veliko interesovanje. Poštovaćemo sve preporuke za održavanje manifestacija na otvorenom i obezbijedićemo da sve higijensko-epidemiološke mjere budu ispoštovane u cilju prevencije infekcije COVID-19. Koristimo priliku da pozovemo naše sugrađanke i sugrađane da budu odgovorni i prema sebi i prema drugima i da se vakcinišu. 

Inače, organizator koncerta je Balkan Dance a pokrovitelj Opština Mojkovac i LTO Mojkovac.

Buduće manifestacije koje smo planirali biće u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom te će se i mijenjati kako se situacija bude razvijala. Mi biramo da budemo optimisti i vjerujemo da aktuelni virus neće promijeniti naš kalendar manifestacija, kao što je bilo slučaj sa prethodnom godinom.

Tekst: I.Vidaković

Portal Mojkovac

Pročitajte još