Mojkovčani poštuju mjere,trenutan broj oboljelih je 79

 Mojkovčani poštuju mjere,trenutan broj oboljelih je 79

Situacija sa korona virusom ne jenjava.Svaki dan u državi dnevno ima od 500 do 600 novopozitivnih slučajeva. Zdravstvene ustanove su pune, ljekari na izmaku snaga. Postavlja se pitanje da li građani shvataju težinu ovog virusa ili jednostavno više ne mogu izdržati mjere, zatvaranja, karantine, maske? Jer evo skoro punu godinu dana život, tačnije način života, je dobio neku drugu dimenziju.
Međutim, institucije koje se bore u sprečavanju širenja pandemije i dalje daju nadljudske napore da učine sve da spriječe i dovedu broj oboljelih na minimum kako bi što prije izašli kao pobjednici iz ove bitke ili kako bi narod često govorio ovih dana „tihog rata“ i život vratimo u normalu.
Naša ekipa obišla je grad i na terenu smo zatekli službenike policije OB Mojkovac koji se nalaze na svakom dijelu grada i kontrolišu poštovanje propisanih mjera.


Na terenu smo zatekli i komandira stanice OB Mojkovac koji je za naš portal saopštio da policija sprovodi sve aktivnosti koje su u njihovoj nadležnosti u sprečavanju kršenja mjera.
Pojačali smo aktivnosti povodom novih mjera ministarstva zdravlja, oformili smo operativne timove koji će svakodnevno raditi na terenu, pružati asistencije nadležnim inspekcijama, kolegama iz komunalne policije i obavljati sve poslove i zadatke iz naše nadležnosti u cilju poboljšanja ukupne epidemiološke situacije. Ovim putem još jednom želim da apelujem na sve građane da se striktno pridržavaju propisanih mjera i ujedno da im se zahvalim na dosadašnjem poštovanju istih, uz nadu da ćemo se što prije vratiti normalnom načinu života.
Takođe,službenici komunalne policije sprovode sve aktivnosti na sprečavanju kršenja mjera i preventivno djeluju svakodnevno.
U Mojkovcu je trenutno 79 slučajeva oboljelih od korona virusa i nadamo se da se taj broj neće povećavati.

U nastavku, prenosimo vam nekoliko fotografija sa različitih djelova grada,zabilježenih u 21:30h.

Portal Mojkovac

Pročitajte još