Obilne kiše i intenzivnije sniježne padavine do kraja decembra

 Obilne kiše i intenzivnije sniježne padavine do kraja decembra

Arhiva, foto: FOS Media

U skladu sa informacijom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u periodu od 26. do 31. decembra područje Crne Gore biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na području Crne Gore.

Ovakva meteorološka situacija će u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju usloviti obilnu količinu kiše, a na sjeveru intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača.

U periodu od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuju se vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama. Zbog očekivane obilne količine vode, očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama.

Imajući u vidu najavljenu vremensku prognozu, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

U cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg odgovora na moguće posljedice najavljenih vremenskih neprilika, naloženo je da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

Portal Mojkovac

Pročitajte još