Obrušio se dio zida u Starom gradu u Ulcinju

 Obrušio se dio zida u Starom gradu u Ulcinju

Dio zida u središnjem dijelu Starog grada u Ulcinju obrušio se usljed obilnih padavina.

Kako je danas kazao načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti, situacija u Ulcinju je stabilna, i u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije.

“Bitno je da istaknem da je situacija sa poplavom trenutno stabilna, iz razloga što nisu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“, rekao je Mehmeti, prenosi agencija Mediabiro.

On je naglasio da je Opština u svakodnevnom konatktu sa sa Štabom civilne zaštite u Skadru, prema čijim informacijama je trenutno sve pod kontrolom. U ovom trenutku, kako su iz Štaba kazali, nema bojazni da može doći do pogrošanja situacije. Mehmeti je naveo i da su putem saopštenja za javnost obavijestili građane da budu obazrivi, kako  bi preduzeli sve preventivne mjere za sprječavanje posljedica od poplava. „Mi smo u pripravnosti i u stalnom smo kontaktu i sa  Službom zaštite i Koordinacionim timom za spašavanje. Očekujemo da se ova situacija prevaziđe sa što manje posljedica. U odnosu na juče nema promjena, pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna”, poručio je on.

Portal Mojkovac

Pročitajte još