Potpisan ugovor o zakupu Biznis zone

 Potpisan ugovor o zakupu Biznis zone

Potpisan ugovor o zakupu parcela u Biznis zoni „Babića Polje“

Biznis zona „Babića Polje“ juče je dobila novog korisnika. U pitanju je firma ,, Agrogora Organic“ DOO sa sjedištem u Mojkovcu, čiji je osnivač i izvšni direktor Ahmet Dasman, investitor iz Turske.

Cilj „Agrogora Organic“ je pokretanje inovativnog agro poslovanja u Crnoj Gori, kako bi se iskoristile prirodne zalihe šumskog voća i organska proizvodnja voća u zemlji. Planirani postupak liofilizacije –tehnologije dehidratacije može se primijeniti u različitim oblicima hrane poput voća, povrća, mliječnih proizvoda, a već je u skladu sa dobro razvijenom potražnjom na tržištu zapadne Evrope.

Ugovorom koji je potpisan DOO ,,Agrogora Organic“ je zakupilo parcele površine 11 713 m² na period od 10 godina sa mogućnošću produženja na još 10 godina. Investicijom je planirano 25 stalnih zaposlenja i 120 do 150 sezonskih poslova tokom perioda sakupljanja svježeg voća. Osnovna proizvodnja biće prerada bobičastog i drugog voća, a Ugovorom je definisano da pogon započne proizvodnju u roku od 12 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora. Gospodin Ahmet Dasman je bio suosnivač i izvršni direktor prvog postrojenja koje se bavilo preradom voća i povrća na ovaj način u Izmiru u Turskoj.

Portal Mojkovac

Pročitajte još