Više od 35 hiljada gostiju posjetilo NP Biogradska Gora

 Više od 35 hiljada gostiju posjetilo NP Biogradska Gora

Nacionalni park Biogradska Gora smješten ispod planine Bjelasice je u ovim ljetnjim danima, prava adresa za odmor i osvježenje.

Ovih dana se traži mjesto više u NP Biogradska Gora. Veliki broj posjetilaca traži odmor i osvježenje u prelijepoj prirodi i samom Biogradskom jezeru.

U razgovoru sa Marijom Dulović direktoricom NP Biogradska Gora, od otvaranja sezone do danas NP je posjetilo nešto više od 35 hiljada turista, što je za 7 hiljada veći broj u odnosu na 2021. godinu.
Zaposleni u NP Biogradska Gora su najveći akcenat posvetili na očuvanju i zaštiti prostora koji pripada NP, a do danas nije zabilježen nijedan protivpravni akt na pomenutom prostoru.

Takođe, brojne manifestacije su održane i u planu su da se organizuju u samom Nacionalnom parku.

Takođe, u Nacionalnom parku nalazi se restoran „Biogradsko jezero“, a po riječima menadžmenta restorana, broj gostiju je za 50 procenata veći, nego prošle godine.

Očekujemo da će u avgustu broj gostiju biti veći i za 70 procenata, a poseban rast gostiju osjetio se otvaranjem auto puta, pa je domaćih gostiju iz centralne i južne regije sve više.

Sudeći po trenutnom broju posjećenosti, ova godina će premašiti broj posjetilaca iz rekordne 2019. godine.

Za portal Mojkovac: I. Vidaković.

Portal Mojkovac

Pročitajte još