Saopštenje opštinskog tima za zaštitu i spašavanje

 Saopštenje opštinskog tima za zaštitu i spašavanje

FOTO Nikola Zindović

Imajući trenutnu epidemiološku situaciju u Mojkovcu te uzimajući u obzir trend porasta oboljelih na COVID-19 među stanovništvom, stepen virulentnosti i trazitnost iz opština i u opštine koje su zatvorene usled visoke kumulativne incidence, molimo sve građane, predstavnike privrednog sektora da u okviru svojih odgvoornosti i sferi svojih djelovanja se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Shodno odluci i mjerama koje su na snazi od 10.03.2021 do 17.03.2021.godine. predstavnici Inspekcijskih organa u saradnji sa policijom, komunalnom inspekcijom i komunalnom policijom će kontrolisati poštovanje donešenih mjera. Svako nepoštovanje mjera za sobom će povlačiti krivičnu odgovornost i kazne, bilo da su u pitanju fizička ili pravna lica.

Novina u odnosu na prethodno utvrđene mjere je nošenje maski na otvorenom i zatvorenom prostoru, te molimo posebnu pažnju svog stanovništva kada je poštovanje mjera.

Takođe, rad preduzetničkih djelatnosti je dozvoljen do 20h, dok rad ugostiteljskih objekata ostaje nepromijenjen, odnosno do 18 h.

Zabranjuje se primanje saučešća i nalaže se preduzećima/licima koji upravljaju istima da omoguće otvaranje kapele sat vremena prije sahrane, uz mogućnost izjave saučešća u navedenom periodu, u mimohodu, uz poštovanje mjera distance, bez zadržavanja izvan objekta.

Ovo izuzima one slučajeve koji su preminuli od COVID-19 gdje su jasno precizirani uslovi, gdje je izlaganje pokojnika strogo zabranjeno.

Obavještavamo sve zainteresovane građane da svoje interesovanje za proces vakcinacije, odnosno prijave za vakcinaciju mogu izvršiti na broj telefona doma zdravlja “BOŠKO DEDEJIĆ” 050/472-165 i 050/472-246, kao pozivom na broj 1717 i prijavom preko website-a https://www.covidodgovor.me/. Apelujemo na sve građane, posebno hronične bolesnike i i lica iznad 80 godina da se prijave za vakcinaciju odabirom jednog od gore navedenih načina.

Dom zdravlja je dobio 150 Sputnik V vakcina i očekuje se  300 Sinofarm vakcina početkom iduće nedjelje. Po procjeni zdravstvenog sistema biće dostupne dovoljne količine vakcina za sve građane.

Portal Mojkovac

Pročitajte još