Ski centar Kolašin 1600 bilježi dobru posjetu, ispoštovane sve epidemiološke mjere

 Ski centar Kolašin 1600 bilježi dobru posjetu, ispoštovane sve epidemiološke mjere

Foto: Skijališta CG

Prvi dani rada na ski centru Kolašin 1600 bilježe jako dobru posjetu i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja i rada ugostiteljskih objekata, saopštili su iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

Konkretno juče, 01.01.2021.godine, bilo je više od 300 skijaša, više od 150 panoramskih vožnji za razgledanje planine, a izdato je više od 50 dječijih sanki, sa više od 50 polaznika skijanja na dječijem poligonu.

Skijališta Crne Gore su donijela posebne Covid procedure u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja virusa Korona. Skijanje je u epidemiološkom smislu najbezbjedniji sport jer se praktikuje na otvorenom prostoru sa posebnim vidom zaštite svih korisnika (skijaška odijela, maske, rukavice, kacige). Izvršena je i kompletna dezinfekcija žičare, opreme, restorana i objekata najbezbjednijim sredstvima koja traju mjesec dana, kako to npr. radi KCCG, a dosljedno se sprovode sve propisane mjere na dnevnom nivou.

„Narednih dana očekujemo sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju, a kompletna infrastruktura skijališta je spremna i stavljena u funkciju skijanja“, saopšteno je iz Skijališta Crne Gore.

Portal Mojkovac

Pročitajte još