Služba zaštite i spašavanja u Mojkovcu spremna da odgovori svim izazovima

 Služba zaštite i spašavanja u Mojkovcu spremna da odgovori svim izazovima

Služba zaštite i spašavanja u Mojkovcu koju čine hrabri, odlično obučeni momci su na usluzi građanima 24 časa. U svim teškim trenucima u kojim se građani nađu bespomoćni, na poziv, Služba zaštite reaguje istog minuta i na najbrži mogući način priskače u pomoć. Od požara, saobraćajnih nezgoda, vremenskih nepogoda, akcija doniranja i mnogih drugih aktivnosti, ekipa Službe zaštite je na raspolaganju.

Da bi što bolje usavršili svoj posao i da bi bili potpuno spremni da odgovore zadatku, Služba zaštite periodično u svojim redovnim aktivnostima unapređuje svoje kapacitete vježbajući kako da postupe u nekoj situaciji, pa su ovaj put odradili pokaznu vježbu, spašavanja povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi.

U toku prošle godine Služba zaštite je realizovala 6 intervencija izvlačenja povrijeđenih nakon udesa i 8 intervencija dopremanja bolesnika do Doma zdravlja.Spremnost ovih momaka kako fizička, tako i psihička, kao i njihova opremljenost da reaguju pravovremeno i na najbolji mogući način,odgovorni prema poslu, radni i vrijedni, je nešto što ih krasi. I dalje ćemo nastaviti da radimo na usavršavanju i tehničkom osposobljavanju Službe, a sve u cilju da budemo spremni i na raspolaganju građanima 24 časa, što je naša dužnost i obaveza, kazao je komandir Službe zaštite, Dragan Marković.

Portal Mojkovac

Pročitajte još