Spajić na računu ima skoro četvrt miliona eura, vlasnik akcija u Goldman Saksu

 Spajić na računu ima skoro četvrt miliona eura, vlasnik akcija u Goldman Saksu

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić u decembru mjesecu je, po stupanju na funkciju, primio 1.291 euro plate, a na tri tekuća računa ima nešto manje od 247.000 eura, piše na portalu Antikorupcija.

Spajić u izvještaju koji je podnio Agenciji za sprječavanje korupcije u zakonskom roku, navodi da je vlasnik određene količine elektronske valute bitkoin tržišne vrijednosti 150.000 eura.

Na dan podnošenja izvještaja, 31. decembra prošle godine, jedan bitkoin je imao vrijednost od oko 24.000 eura na međunarodnom tržištu.

Ministar je dao dozvolu Agenciji za uvid u bankarske račune.

Spajić u izvještaju navodi da kao član Nacionalnog Savjetaza borbu protiv korupcije na visokom nivou, Komisije za ekonomsku politiku u finansijski sistem, Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Savjeta za borbu protiv zaraznih bolesti, Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i Komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve, ne prima naknadu.

Za članstvo u Savjetu za finansijsku stabilnost, naveo je, primaće naknadu.

Vlasnik je 10 akcija u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks za koju je i radio.

Spajić, rođen u Pljevljima, poslije završetka osnovnog i srednjeg školovanja u tom gradu studije Ekonometrike je završio na Osaka Univerzitetu u Japanu, a zvanje magistra stekao u Francuskoj.

Nakon toga radio je u SAD na Vol Stritu, u Parizu, u Tokiju. Posljednje četiri godine, prema pisanju medija, bio je i partner Venture Capital fonda u Singapuru.

Prema imovinskom kartonu, Spajić ne posjeduje nepokretnu imovinu.

Portal Mojkovac

Pročitajte još