Svjetski a naši. Stefan Savić i Danijel Furtula u posjeti Mojkovcu

 Svjetski a naši. Stefan Savić i Danijel Furtula u posjeti Mojkovcu

Mali grad,a toliko slavnih i uspješnih sportista,koji su reprezenti ne samo našeg grada, nego i naše države.

Svoje slobodno vrijeme Stefan Savić i Danijel Furtula iskoristili su da posjete svoj grad i u razgovoru sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem upoznali se sa mnogobrojnim realizovanim i planiranim projektima u Mojkovcu.

Danas nam je posebno zadovoljstvo i čast što u Mojkovcu boravi naš proslavljeni fudbaler Stefan Savić. Uvijek je privilegija sastati se sa ovako uspješnim svjetskim sportistom, razgovarati o njegovim uspjesima, ali i o našim planovima za razvoj sporta u Mojkovcu, gdje smo do sada uvijek nailazili na veliku Stefanovu podršku. Posebno je njegov dolazak važan za mlade generacije sportista, ali i ostalu djecu, kojima je uzor i primjer kako se snovi mogu ostvariti ako smo odlučni i spremni na mnoga odricanja”, istakao je predsjednik Ranko Mišnić.

Stefan Savić se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio želju i spremnost da i dalje bude podrška lokalnoj zajednici, a posebnu pažnju je posvetio mladim fudbalerima, onima kojima je najveći uzor, koji su ga pratili tokom čitavog prvenstva u Atletiko Madridu, ali i u kapitenskom dresu reprezentacije, onima koji su sa nestrpljenjem danas isčekivali da im se obrati.


Želim da vam poručim da ne prestanete da trenirate i da vjerujete u sebe, jer možda neko to sad gleda sa podsmijehom ali vjerujte ja sam imao mnogo manje uslova nego što imate vi danas. Ja to nijesam imao ali vidite gdje sam stigao, i sigurno se neću zaustaviti na ovome jer jer ta želja i taj inat, sjećanje odakle dolazim, me je guralo naprijed. Ja bih najviše volio da svi vi ovdje prestignete moj uspjeh, jer sve je moguće uz trud i rad, samo nastavite da slušate vaše trenere i sve ove ljude koji su oko mene, koji vam žele dobro, koji daju svoj maksimumm da biste vi imali uslove da jednog dana postanete prije svega pravi ljudi“, poručio je Stefan Savić.

Predsjednik Opštine Mojkovac gospodin Ranko Mišnić ugostio je mojkovačkog olimpijca, atletičara Danijela Furtulu. Furtula će predstavljati našu državu na Ljetnjim olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini bacanje diska.

,,Čast mi je i zadovoljstvo što će Mojkovac imati učesnika na najprestižnijem takmičenju, koje je san svakog sportiste i predstavlja krunu svake sportske karijere. Siguran sam da naši sugrađani dijele moj osjećaj ponosa i da će svim srcem navijati za Danijela i ostale predstavnike Crne Gore na Olimpijadi“, istakao je predsjednik Mišnić.

,,Izuzetno sam zahvalan što je Opština Mojkovac, na čelu sa predsjednikom Mišnićem, prepoznala moj rezultat i finansijski ga podržala u vremenu kada sport, možda zbog sveukupne situacije, nije na vrhu prioriteta. Trudiću se da dam sve od sebe, da na Olimpijadi predstavim u najboljem svijetlu svoju državu i opravdam dugogodišnji profesionalni rad“ rekao je Furtula.

Portal Mojkovac

Pročitajte još