U Mojkovcu zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom

 U Mojkovcu zadovoljni trenutnom epidemiološkom situacijom

FOTO: FOS MEDIA


Ukoliko se osvrnemo na trenutnu epidemiološku situaciju u Mojkovcu i uzmemo u obzir uzorkovane analize koje pravimo na dnevnim presjecima praćenja stanja epidemiološke situacije, prije svega želimo istaći da statiska koju vodi Institut za Javno zdravlje, a koja se, napominjemo, odnosi na ukupan broj aktivno oboljelih na teritoriji opštine Mojkovac, a ne na incidenciju nedjeljnih presjeka u odnosu na koje se donose i preduzimaju epidemiološke mjere, broj oboljelih je znatno niži i iznosi na današnji dan 10 ukupno oboljelih od korona virusa koji se nalaze na kućnom liječenju ili su hospitalizovani u COVID centrima.

Predsjednik Opštine Ranko Mišnić, ne krije zadovoljstvo smanjenjem broj novooboljelih u Mojkovcu i kako ističe, nada se da će tako biti i u narednom periodu.

Zadovoljan sam trenutnom zdravstvenom situacijom u Opštini. Sve službe za sprečavanje pandemije su radile u ponom kapacitetu.Imali smo odličnu saradnju sa svim institucijama i zajednički smo uspjeli da danas u Mojkovcu ima samo 10 aktivnih slučajeva. Posebno se zahvaljujem građanima koji su pokazali jednu veliku odgovornosti i razumijevanje u borbi protiv pandemije. Posebno apelujem i molim da za vrijeme Novogodišnjih i Božićnih praznika građani nastave sa poštovanjem mjera da bi što prije izašli iz ove teške godine za sve nas kao pobjednici i poželio svim građanima dobro zdravlje i svaku sreću u 2021.godini.


Lokalna Uprava i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje putem svojih komunalnih službi (Komunalna policija i Komunalna inspekcija) redovno sprovodi mjere kontrolisanja iz svoje nadležnosti, a koje ne pokrivaju republički resori, koji su takođe svakodnevno na terenu i kojima se sa lokalnog nivoa pruža podrška u sprovođenju mjera.

Direktorica Dom zdravlja, Ikonija Minić ističe da je od oktobra u Mojkovcu bila velika transmisija virusa i da je ukupan broj oboljelih u gradu iznosio 380, što je za Mojkovac u tom trenutku bio veliki broj.

Svi ljekari i zaposleni u Domu zdravlja dali su svoj maksimum i radili bez prestanka kako bi pomogli svakom građaninu na teritoriji opštine Mojkovac. Stigli su i do najudaljenih domaćinstava i odgovorili svakom pozivu, na čemu sam im posebno zahvalna. Danas je situacija mnogo drugačija.Trenutno imamo 10 aktivnih slučajeva i ukoliko se nastavi ovaj niz pada novooboljelih mogu slobodno reći da sam prezadovoljna trenutnom zdravstvenom slikom u našem gradu. Apelujem i pozivam građane, da za vrijeme praznika poštuju propisane mjere, kako bi svi zajedno kao pobjednici izašli iz ove, veoma teške godine za sve nas i poželjela građanima, prvenstveno dobro zdravlje, ličnu i porodčnu sreću u nastupajućoj 2021.godini.


Službenici komunalne policije Opštine Mojkovac redovno kontrolišu poštovanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima na teritoriji Opštine Mojkovac, kojom prilikom nijesu utvrđene nepravilnosti, da službe redovno dezinfikuju javne površine, stambene ulaze, ulaze u javnim ustanovama.

Komunalni policajci, u saradnji sa komunalnom inspekcijom, turistističkom inspekcijom i službenicima Uprave policije OB Mojkovac, svakodnevno kontrolišu propisane mjere NKT-a na teritoriji opštine, i tom prilikom je utvrđeno da se propisane mjere poštuju u velikom procentu.

U navedenom periodu službenici OB Mojkovac u saradnji sa Komunalnom policijom intezivno su radili na suzbijanju širenja korona virusa i svakodnevno preventivno djelovali kako bi uradili sve da broj oboljelih svedu na najmanji nivo.

Nijesu podnošene krivične prijave i nije bilo kršenja mjera i zaista su građani pokazali jednu veliku odgovrnost u borbi protiv korona virusa, na čemu smo im posebno zahvalni, sa zadovoljstvom i zahvalnošću ističe komandir stanice OB Mojkovac, Nikola Đorđević, koji je iskoristio priliku i kroz intervju za naš Portal, svim građanima poželio srećnu i uspješnu 2021.godinu uz želju da ih prati dobro zdravlje, porodična i lična sreća i da što prije zajednički izađemo kao pobjednici iz borbe protiv korona virusa.

Služba zaštite i spašavanja zajedno sa komunalnih preduzećem redovno vrši dezinfekciju javnih površina, ulaza (javnih, stambenih objekata) tretirajući ih na odgovarajući i propisan način koji doprinosi suzbijanju širenja pandemije.

Svakodnevno radimo na održavanju higijene svih javnih površina, ulaza javnih i stambenih objekata. Sve službe radile su maksimalno u punom kapacitetu i danas smo zadovoljni što se broj oboljelih u našem gradu u velikom broju smanjuje.Nadam se da će broj oboljelih u narednom periodu biti još manji, a naše službe će nastaviti da rade kao i do sad u inetersu građana, istakao je direktor Komunalnog preduzeća Predrag Smolović, koji je iskoristio priliku i svim građanima poželio srećne nastupajuće Novogodišnje i Božićne praznike.

Lokalna Uprava i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje preko svojih centara, bilo zdravstvenih, bilo inspekcijskih, ili sankcionih, redovno, preventivno prije svega, kroz redovan rad usmjerava građane na poštovanje mjera propisanih od straneNKT-a, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine.

Portal Mojkovac

Pročitajte još