Veljović uručio orden Crnogorske zastave prvog stepena admiralu Branku Mamuli

 Veljović uručio orden Crnogorske zastave prvog stepena admiralu Branku Mamuli

Savjetnik Predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost Veselin Veljović, u ime predsjednika Mila Đukanovića, uručio je povodom 13. jula – Dana državnosti orden Crnogorske zastave prvog stepena admiralu Branku Mamuli. U delegaciji sa savjetnikom Veljovićem bili su i predsjednik Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdija Hodžić i generalni sekretar te organizacije Dragan Mitov Đurović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno je uručio odlikovanja povodom 13. jula – Dana državnosti jednom broju istaknutih ličnosti za značajan doprinos u Narodonooslobodilačkoj borbi, kao i izgradnji i razvoju Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i afirmaciji u raznim periodima.

Tom prilikom je, između ostalog, kazao: „Branko Mamula učesnik je Narodnooslobodilačkog rata od 1941. i nosilac Partizanske spomenice. Briljantnu karijeru započetu u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici u kojoj je stekao čin admirala flote, zaokružio je obavljajući dužnost Načelnika Generalštaba JNA i ministra odbrane SFRJ. U Crnoj Gori, koja mu je postala druga domovina, živi nakon raspada bivše Jugoslavije, dajući nesebičan doprinos njenoj afirmaciji, razvoju i napretku. Ostao je dosljedan najboljim vrijednostima iz vremena antifašističke Narodnooslobodilačke borbe i socijalističke izgradnje Jugoslavije. Bezrezervno je integrisan u savremeno crnogorsko društvo, uz punu podršku ostvarenju strateških ciljeva savremene Crne Gore na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu.“

Portal Mojkovac

Pročitajte još