Završena obuka najmlađih skijaša ski kluba „Bjelogrivac“

 Završena obuka najmlađih skijaša ski kluba „Bjelogrivac“

Ove godine skijalište u Kolašinu bilježi rekordnu posjećenost.Ljubitelji skijanja svakodnevno u velikom broju posjećuju skijalište, a najmlađi počinju učiti prve korake u skijanju. Tako je škola skijanja „Bjelogrivac“ iz Mojkovca i ove godine organizovala školu skijanja za djecu koja su nedelju dana prošla kroz osnovnu obuku skijanja.

Tradicionalno već 25 godina zaljubljenici zimskih sportova realizuju školu skijanja za mojkovačku djecu, afirmišući tako skijške i druge potencijale mojkovačkog kraja. Od 2006. godine tu tradiciju nastavlja skijaški klub „Bjelogrivac“ koji je osim realizacije programa škole skijanja, postizao zavidne rezultate u takmišarskom smislu, iznjedrivši tako najbolje takmičare u svojim kategorijama na nivou Crne Gore, ističe Sara Minić, jedna od instruktora skijanja.

Školom rukovode istaknuti instruktori, treneri i profesori fizičkog vaspitanja, tako da je bezbjednost ušesnika na zavidnom nivou. Svake godine školu je pohadjalo izmedju 60 do 80 učesnika, a ove godine je u programu učestvovalo 77 djece o kojima je brinulo 9 instruktora. Program škole traje 7 dana na skijalištima u Kolašinu. Opština je svake godine pomagala ovaj program, kroz redovno sufinansiranje sportskih klubova. 

 

Kako ste zadovoljni uslovima i stazama na ski centru 1600 ?

Saradnja sa skijalištem Kolašin 1600 je izvanredna sa punim razumijevanjem za realizaciju ovoga programa. Staze su raznovrsne sa dovoljnim dužinama i dobro uredjenim podlogama uz nedostatak lifta koji bi koristio onima koji nisu dovoljno spremni za vrh.

Djeca su prezadovoljna.Neki su po prvi put stali na skije ove godine i za početak, odlično se snalaze.Jedan od početnika je šestogodišnji Aco Zindović, koji je odlično savlado prve vještine skijanja.

Na kraju, djeci se uručuju diplome za uspješno realizovanu školu skijanja, koja se svake godine organizovala u hotelu „Dulović“, uz lijepo druženje i zabavu, a ove godine to nije bilo moguće realizovati, zbog pandemije korona virusa,pa smo djeci uručili diplome i medalje na skijalištu.

Ono čemu se posebno mojkovčani raduju i sa nestrpljenjem očekuju je izgradnja ski centra „Žarski“ sa mojkovačke strane Bjelasice koji je, kako ljubitelji skijanja kažu san svih mojkovčana već 20 godina. Mojkovačka strana Bjelasice ima najbolji teren za skijanje, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu i kako kažu poznavaoci tog dijela Bjelasice, na tom dijelu za vrijeme zimske sezone, ne može da se desi da nema snijega.

Počela je izgradnja skijališta na mojkovačkoj strani Bjelasice?

Radujemo se izgradnji skijališta u našem gradu. Investicije prethodne Vlade, učinile su da i mi dočekamo da počne izgradnja skijališta na našoj strani Bjelasice i nadamo se da će se tako nastaviti i u budućnosti, da naša djeca mogu svakodnevno za vrijeme sezone skijati i usavršavati skijanje i da klub može funkcionisati u punom kapacitetu, zaključuje Minić.

Portal Mojkovac

Pročitajte još