Druženje ekonomista i srednjoškolaca

 Druženje ekonomista i srednjoškolaca

Udruženje ekonomista Mojkovac i SMŠ ,,Vuksan Đukić“ Mojkovac organizovali su predavanje ,,Vrijednosna valuta uspjeha u uslovima globalne ekonomije“.

Predavanje je održano u prostorijama mojkovačke srednje škole i prisustvovalo je oko 40 učenika smjera ekonomski tehničar.

Predavač je bio dr Ivan Radević, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Prisutne je na početku pozdravila predsjednica Udruženja, Aleksandra Jovanović, kao i dr Ivan Radević, koji je sa svojim interaktivnim predavanjem pojasnio i približio temu sastanka.

Najviše govora je bilo o vrijednostima i uspjehu kao relativnoj kategoriji današnjice, a zaključak predavanja su da su univerzalne vrijednosti koje naročito danas treba njegovati: rad, sloga i ljubav prema rodnom kraju. Učenici nijesu krili svoje interesovanje, pa su postavili veliki broj pitanja i podijelili svoja razmišljanja.

Pored učenika ekonomskog smjera kojima je predavanje bilo posvećeno, prisustvovali su i članovi Udruženja ekonomista, kao i direktorica i profesori škole. Ove godine je Udruženje obilježilo 18 godina svog postojanja objavljivanjem Monografije profesora Srednje škole Mojkovca, pa je ovo predavanje samo nastavak uspješne saradnje Udruženja ekonomista sa Srednjom školom u Mojkovcu, kao i sa profesorima sa najstarije visokoškolske institucije u Crnoj Gori – Ekonomskim fakultetom.

Tekst: I. Vidaković

Portal Mojkovac

Pročitajte još