Joanikije pozvao na poštovanje mjera: Na taj način najbolje ćemo pomoći bolesnima i zaštiti zdrave

 Joanikije pozvao na poštovanje mjera: Na taj način najbolje ćemo pomoći bolesnima i zaštiti zdrave

Foto: SPC

Pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu, navodi se u saopštenju episkopa budimljansko-nikšićkog  i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija.

On je naveo da širenje epidemije korona virusa covid-19, sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore.

“Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima“, kazao je episkop budimljansko-nikšićki.

“Divimo se ljekarima i medicinskom osoblju koji se već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje. Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, ljekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu“, apeluje Joanikije.

Na takav način, navodi on, kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje ćemo pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja.

Portal Mojkovac

Pročitajte još