Online škola vizuelnih umjetnosti za djecu sa sjevera

 Online škola vizuelnih umjetnosti za djecu sa sjevera

Nevladino udruženje FLUX je pokrenulo projekat “Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti” koji se ralizuje u okviru prioritetne oblasti “Da telenat nađe put”, a koji se spovodi uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete. Od ovog mjeseca pa sve do maja 2021. realizovaće se prva faza projekta – online mentorska škola za taentovanu djecu sa sjevera Crne Gore.

Kako ističu u FLUX-u, jedan od glavnih ciljeva projekta je osnaživanje talentovane djece sa sjevera Crne Gore u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti modelovanja, fotografije i grafičkog dizajna.

„Cilj nam je da motivišemo učenike da razvijaju dodatna znanja i vještine, kao i da usvajaju nove metode kreativnog rada za sticanje primjenljivih i trajnih znanja. Želimo da kroz vizuelno izražavanje postanu senezitivni, imaginitvni ali i promišljajući aktivni građani budućnosti. Projekat je koncipiran u nekolilko faza: online mentorska škola, (decembar 2020 – maj 2021) kreativni kampus (jun 2021) i finalna izložba (jul – avgust 2021)“, objašnjavaju u NVU.

Školu će voditi istaknuti profesori i sradnici Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, Univerziteta Crne Gore – prof. mr Ana Matić i saradnica Maša Mušikić (grafički dizajn), prof. mr Lazar Pejović i saradnica mr Sandra Đurović (fotografija), kao i akademska vajarka Vlatka Vujošević (modelovanje) i drugi gostujući stručni saradnici u skladu sa konceptom pojedinačnih programa.

„Sve radionice su besplatne. Pravo prijave imaju učenici od V–IX razreda osnovne škole sa teritorije opština: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak, Šavnik, Plužine, Rožaje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Plav i Gusinje. Rok za prijavu je 8. decembar 2020, a broj mjesta je ograničen. Prijave se šalju na mail: flux.ct.me@gmail.com „, navodi se u najavi NVU FLUX.

Portal Mojkovac

Pročitajte još