Opština Mojkovac nastavlja sa kontinuiranom podrškom obrazovanju mladih (VIDEO)

 Opština Mojkovac nastavlja sa kontinuiranom podrškom obrazovanju mladih (VIDEO)

Foto: Screenshot

U lokalnoj upravi Mojkovca svjesni su značaja koje kvalitetno obrazovanje ima za razvoj svake zajednice te su se u prethodnom periodu trudili da unaprijede stanje u toj oblasti, saopšteno je iz lokalne uprave tog grada.

Od strane ministarstva ekonomije u rekonstrukciju školskih objekata uloženo je 1.7 miliona eura dok uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine unaprijeđenja je energetska efikasnost školskih objekata u ruralnom području.

„Podržali smo osnovce kroz nabavku besplatnih udžbenika za prvi razred i nabavku školskih pribora, Kroz organizaciju aktivnosti koje su vezane za neformalno obrazovanje kontinuirano smo pružili podršku otvaranju i radu muzičke škole kao nove obrazovne institucije u našem gradu.

Kroz program opštinskog stipendiranja u prethodne tri godine prošlo je preko 120 studenata sa preko 35 studijskih programa“, saopšteno je iz lokalne uprave Mojkovca.

Foto: Screenshot

„Ove godine opština Mojkovac je proširila podršku za osnovce kroz nabavku udžbenika za prva četiri razreda osnovne škole, što je u mnogome pomoglo roditeljima mališana“, istakli su iz Opštine Mojkovac.

Posebnu pažnju, opština Mojkovac je posvetila opremanju školskih terena u koje je uloženo 10.000€ u cilju unapređivanja nastave fizičkog vaspitanja, ali i podsticaja djece i mladih da slobodno vrijeme provode na zdrav način.

Veselin Bulatović Direktor OŠ Aleksa Đilas Bećo je kazao da će opština Mojkovac uvijek imati sluha za sve potrebe škole na čijem je čelu a to je već pokazano kako kroz podršku formalnog tako i neformalnog obrazovanje.

Foto: Screenshot

U kontinuiranim razgovorima, istakao je Bulatović, sa predsjednikom opštine i njegovim timom pokušavamo da riješimo sve probleme od prevoza učenika do opremljenost škole te se obraća posebna pažnja na svaki detalj i potrebe obrazovne ustanove.

Bez takve kontinuirane saradnje, kaže Bulatović, uspjesi te obrazovne ustanove ne bi bili na nivou na kojem jesu.

„Trudili smo se da nagradimo najbolje učenike, pa su tako dobitnici „Luča“ diplome nagrađeni besplatnim ljetovanjem, dok je ove godine 45 studenata sa teritorije opštine Mojkovac dobilo je stipendije za koje je ukupno izdvojeno 25.000€“, saopšteno je iz Opštine Mojkovac dodajući da pogotovo u ovim trenucima kada je nastava većim dijelom preusmjerena na on line nastavu a i u cilju stalnog osavremenjavanja opština Mojkovac je obezbjedila tablet uređaje za dio onih učenika kojima su najpotrebniji.

Pročitajte još