„Perspektivine“ note humanosti: Pjesmom prikupljaju sredstva za liječenje osmogodišnje djevojčice

 „Perspektivine“ note humanosti: Pjesmom prikupljaju sredstva za liječenje osmogodišnje djevojčice

Foto: FOS Media

Izvor: FOS Media

Nedavno je oko 150 maturanata i studenata iz Crne Gore pokrenulo „Karavan sreće“, a sve u cilju skupljanja sredstava za liječenje osmogodišnje Nikoline Baltić iz Mojkovca. Humanoj priči pridružila se i „Perspektiva“, grupa mladih ljubitelja muzike. Oni nastupaju širom Crne Gore a sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe.

„Čim smo čuli za ’Karavan sreće’ odlučili smo da se pridružimo. Shvatili smo da je jedan od najboljih načina da pomognemo kreiranje nekog kreativno – umjetničkog programa. Nedjelju dana nakon toga krenuli smo na ‘našu malu turneju’“, kažu članovi beda „Perspektiva“ za FOS.

Do sada su nastupali u Baru, Budvi, Tivtu, Podgorici. Planiraju da obiđu Nikšić, Berane, Bijelo Polje i Mojkovac. Sav novac koji prikupe tokom nastupa ide za liječenje osmogodišnje Mojkovčanke. Kažu da su do sada zadovoljni kako reakcijom na njihove pjesme tako i željom publike da učestvuju i daju svoj doprinos ovoj velikoj i humanoj akciji.

Pročitajte i ovo: Borba za Nikolinino zdravlje ujedinila omladinu: Putuje „Karavan sreće“ za osmijeh osmogodišnje Mojkovčanke (FOTO)

„Zaista ne postoji ljepši osjećaj od onog kad znate da radite ono što volite, a u isto vrijeme i pomažete nekome. Tih par sati koliko traje svirka, čini nam se da je cijeli svijet naš. Čekamo posljednju svirku u Mojkovcu kako bi vam rekli koliko smo novca do sada skupili, ali smo veoma zadovoljni dosadašnjim učinkom. Ako nastavimo ovim tempom čini nam se da ćemo nadmašiti i sopstvena očekivanja“, kažu članovi „Perspektive“ za FOS i dodaju:

„Naravno, ne želimo da se zaustavimo ovdje. U planu imamo još nekoliko većih i mnoštvo manjih projekata koji bi takođe bili humanitarnog karaktera. Ali, o tom potom. Za sad je najbitnije da Nikolina pođe na liječenje i da ozdravi“.

Na humantiarnoj turneji izvode i svoju autorsku pjesmu koju je publika, kažu, odlično prihvatila.

„I kao bend i kao kreativno – umjetnička mreža smo jako zadovoljni. Ljudi nakon svirki prilaze, raspituju se kako mogu biti dio naše grupe, koliko već postojimo, gdje vježbamo… Publika obično zna da prepozna kvalitet i nagradi ga na svoj način. Ono što nam je jako drago jeste da prihvataju dobro našu prvu autorsku pjesmu koju smo pisali ovim povodom i koju premijerno izvodimo na turneji“, kažu članovi benda „Perspektiva“.

Pogledajte: Kada se udruže mladost i ljubav prema muzici, onda nastaje „Perspektiva“ (FOS VIDEO)

Kao što smo i ranije pisali, ovo nije klasični bend. Naprotiv, specifian je po mnogo čemu. Okupljaju mlade i talentovane ljude, daju im priliku da nastupaju sa njima, vježbaju i besplatno snime covere pjesama. Cilj nije zarada već humane aktivnosti, poput ove u kojoj trenutno učestvuju kao i podsticanje mladih da se okrenu pravim vrijednostima.

 Takođe, apeluju na sve ljude dobre volje da doprinesu ovoj humanoj priči onoliko koliko su u mogućnosti.

„Pozivamo ljude koji žele da pomognu da to urade sad, da ne čekaju jer je ovo jedina stvar gdje imamo malo vremena. Ukoliko ne znate kako, obratite se nama, ljudima iz „Karavana sreće“ . Smislićemo nešto zajedno i odmah krenuti u akciju“, poručuju iz „Perspektive“ za kraj razgovora.

Portal Mojkovac

Pročitajte još