Podrška otvaranju novih biznisa, sigurna šansa za ekonomski razvoj Mojkovca

 Podrška otvaranju novih biznisa, sigurna šansa za ekonomski razvoj Mojkovca

Foto: Screenshot

Otvaranje malih i srednjih preduzeća i porodičnih biznisa od velikog je značaja za ekonomski razvoj opštine Mojkovac, saopšteno je iz lokalne uprave tog grada.

Saradnja sa ZZZCG i međunarodnim organizacijama kao što je UNDP dodatna je šansa, ističu iz Opštine Mojkovac, za nezaposlena lica da obezbijede sredstva za pokretanje sopstvenih biznisa.

„U prethodnom periodu 15 nezaposlenih lica ostvarilo je bespovratnu podršku ukupne vrijednosti 43.800 eura. Prateći prioritetne grane razvoja, ovu podršku ostvarila su lica koja su pokrenula biznise u oblasti poljoprivrede i zanatskih djelatnosti“, navode u lokalnoj upravi dodajući da je posebna pažnja posvećena budućim ženama preduzetnicama koje su dobile 80% vrijednosti ovih grantova.

„Tokom ove godine iz budžeta opštine je izdvojeno 10000 eura za podršku ženskom preduzetništvu. Trudili smo se da nezaposlenim licima pružimo podršku u izradi biznis planova i koncipiranju biznis ideja

kako bi što više njih ostvarilo bespovratnu finansijsku podršku za pokretanje poslova kroz program dodjele grantova za samozapošljavanje preko programa ZZZCG, dok podrška iznosi od 3000 do 7500 eura po jednoj biznis ideji“, ističu iz Opštine Mojkovac dodajući da je ta podrška dosta pomogla onima koji su aplicirali, tako da su podržane ideje širokog spektra od domaće proizvodnja sokova do izgradnje etno sela.

Na taj poziv, ističu u lokalnoj upravi, prijavila su se 24 nezaposlena lica sa biznis idejama iz oblasti uslužnih i proizvodnih djelatnosti, dok troškove registracije novih preduzeća za one biznis ideje koje budu odobrene od strane ZZZCG snosiće opština Mojkovac.

„Trudićemo se i dalje da kroz uklanjanje administrativnih barijera i dodjelu bespovratnih sredstava stvorimo ambijent u kom će svaka biznis ideja naći pouzdan put do svoje realizacije“, poručuju iz lokalne uprave Mojkovca.

Pročitajte još