Ambasador Kine u CG očekuje da će auto-put biti gotov do sredine naredne godine

 Ambasador Kine u CG očekuje da će auto-put biti gotov do sredine naredne godine

Foto: gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Đinom, saopšteno je iz Vlade.

„Premijer je zahvalio na čestitkama premijera Državnog savjeta NR Kine, Li Kećanga, povodom stupanja na dužnost, kao i zbog solidarnosti koju je Kina pokazala u borbi protiv pandemije Covid19.

Premijer se tokom razgovora sa kineskim ambasadorom osvrnuo i na izgradnju prioritetne dionice auto-puta, Smokovac-Mateševo, kao i na probleme sa kojim se suočila nova Vlada po tom pitanju. Krivokapić je poručio da bi trebalo doći do najboljeg rješenja, koje će biti u interesu obje zemlje“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je, kako dodaju, naglasio da nova Vlada želi da zelena ekonomija i digitalna transformacija budu okosnica buduće saradnje sa Kinom.

„Premijer je naveo i da bi saradnju između dvije zemlje trebalo unaprijediti u svim oblastima, prije svega ekonomiji, kulturi, obrazovanju i turizmu.

Kineski ambasador Liu Đin istakao je da su odnosi dvije zemlje prijateljski, poručivši da je izgradnja auto-puta, projekat koji je važan i za Kinu i za Crnu Goru. Očekuje, kako je rekao, da će radovi biti gotovi do sredine naredne godine“, zaključeno je u saopštenju.

Portal Mojkovac

Pročitajte još