Carević: Što se mene tiče, vlast u Budvi je formirana odavno

 Carević: Što se mene tiče, vlast u Budvi je formirana odavno

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević saopštio je da ne postoji ozbiljnijih problema oko formiranja lokalne vlasti i da je, što se njega tiče, vlast formirana odavno.

„Vlast je formirana odavno. Sad samo cvile ovi što nijesu imali digitron u džepu i nijesu dobili ono što su željeli“, rekao je Carević za Pobjedu.

On tvrdi i da u Budvi sve funkcioniše normalno i bez problema.

„Problem imaju samo lovci na fotelje. Oni koju su ljetos bili ispred suzavaca i šok bombi i sada su na prvoj liniji fronta, a oni koji su se sakrivali po ćoškovima i vadili bolovanja sada cvile za foteljama. Ništa to nije neobično, ovo je Crna Gora“, dodao je Carević.

On kaže i da kao predsjednik opštine ne učestvuje u sastancima koji se vode oko formiranja vlasti na lokalnom nivou, ali da je na osnovu informacija koje dobija optimista da će dogovor uskoro biti postignut.

„Nekome za dogovor treba nedjelju dana, nekome mjesec, nekome tri, nekome pola godine, ali i to je demokratija. Svako može da radi šta misli, ali u suštini vlast funkcioniše. Nije dobro što je ovakvo stanje, ali nije ni problem jer sve funkcioniše kako treba“, rekao je Carević.

Pored Carevića, optimisti povodom konačnog formiranja vlasti su i iz lokalne većine.

„Lokalna vlast u Budvi biće formirana u naredna tri dana“, kazao je predsjednik Izvršnog odbora budvanskog ogranka Prave Crne Gore Aleksandar Saša Franeta, ističući i da o raspisivanju novih lokalnih izbora „nema ni govora“.

„Nikakvih problema oko formiranja vlasti u Budvi nema. Mi uskoro očekujemo poziv od Nove srpske demokratije na razgovore i mislim da ćemo na tom sastanku sve riješiti. Vlast u Budvi će biti formirana u naredna tri dana“, tvrdi Franeta.

Portal Mojkovac

Pročitajte još