DPS: Nećemo trpiti bezakonje, a Krivokapića savjetujemo da čita Ustav

 DPS: Nećemo trpiti bezakonje, a Krivokapića savjetujemo da čita Ustav

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić trebalo bi da konačno nauči ustavne nadležnosti i sistem podjele vlasti, saopštili su iz DPS-a.

„Za početak savjetujemo ga da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su jasno propisane nadležnosti predsjednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini. Predsjednik Đukanović, kao i Demokratska partija socijalista pokazali su puni demokratski kapacitet u prethodna četiri mjeseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije“, navode iz ove partije. 

Oni su podsjetili da je DPS davao kvorum i većinu za izmjenu poslovnika kako bi se uvelo online glasanje i kako bi Vlada mogla biti izglasana u situaciji kada je jedan dio poslanika parlamentarne većine bio odsutan zbog koronavirusa.

„Ipak, demokratski kapaciteti naše partije ne podrazumijevaju da ćemo trpjeti bezakonje, otpočinjanje sjednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a i uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti. Takvom ponašanju ćemo se jasno suprotstaviti na institucionalan način u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore“, poručuju iz DPS-a. 

Portal Mojkovac

Pročitajte još