Niko neće uticati na izborni proces u Nikšiću

 Niko neće uticati na izborni proces u Nikšiću

Državni sekretar u MUP- u Rade Milošević kazao je da je situacija u Nikšiću redovna, te da neki politički subjekti imaju za cilj da predstave da je stanje u gradu pod Trebjesom alarmantno. On poručuje da će odoljeti svim pritisicima i da neće dozvoliti da nijedna politička struktura utiče na izborni proces.

Govoreći o Operativnom timu za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću na čijem je čelu, Milošević je rekao da im je namjera da omoguće da se izbori završe u demokratskom duhu i bez pritisaka.

„Mi nemamo podatak da je bilo prekršaja koji bi trebalo da budu procesuirani. U javnosti je veći utisak da u Nikšiću situacija nije pod kontrolom. Situacija je redovna, a kampanja se odvija kako se odvija. Veliki je naboj od strane političkih partija“, rekao je Milošević u Jutarnjem programu TVCG.

Smatra kako neki politički subjekti imaju za cilj da predstave da je situacija u Nikšiću alarmantna.

On je rekao da će Operativni tim biti smješten u Centru bezbjednosti Nikšić, a svih narednih 15 dana će tamo boraviti.

„Članovi tima nijesu Nikšićani, liše mene. Ciljano, da ne bi bilo pristrasno pristupu u smislu kolega, nego smo ga formirali da zaposleni budu iz drugih gradova, kako bi izborni proces bio normalan, a ne da ga doživljavamo kao da će se ne znam što desiti“, rekao je Milošević.

Najveći je, kaže, pritisak od strane određenih političkih subjekata. Poručuje da će odoljeti pritisicima i da neće dozvoliti da nijedna politička struktura utiče na izborni proces.

„Niti ćemo gledati da reagujemo u odnosu na to je li neka strana procrnogorska, prosrpska, već samo u skladu sa zakonom. Ako dođe do kršenja, svi će biti procesuirani u skladu sa zakonom“, rekao je Milošević.

Izborni proces u Nikšiću, kako je rekao, netipičan je u smislu medijskog pritiska, jer i mediji iz regiona pokušavaju da izvrše određeni pritisak da se izbori označe kao presudni za Crnu Goru.

„Nijesu presudni, Crne Gore će biti i poslije izbora u Nikšiću. Mi moramo da spriječimo takve uticaje, ali ne možemo kontrolisati šta će mediji raditi“, rekao je on, piše Portal RTCG.

Portal Mojkovac

Pročitajte još