Policija će preduzeti sve mjere u cilju očuvanja javnog reda i mira, nije vrijeme za masovna okupljanja

 Policija će preduzeti sve mjere u cilju očuvanja javnog reda i mira, nije vrijeme za masovna okupljanja

Povodom poziva na javno okupljanje na društvenim mrežama, koje je zakazano za sjutra u 12 sati ispred zgrade Skupštine Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović podsjeća da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

„Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost“, kazao je ministar.

Kršenje zakona treba sankcionisati, ali pozivam da se vodi računa o potpunoj zaštiti ljudskih prava.

“Uprava policije će djelovati preventivno, što je najbitnije ali će, u slučaju potrebe, preduzeti neophodne mjere u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, istakao je Sekulović.

„Siguran sam da ćemo, kao društvo, pokazati zrelost i izbjeći incidentne situacije koje ne idu na ruku nikome, već nas udaljavaju od težnji da gradimo društvo u kojem se problemi prevazilaze kroz dijalog. Naš cilj je da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, svim građanima obezbijedimo jednaku zaštitu bezbjednosti“, dodao je Sekulović.

Portal Mojkovac

Pročitajte još