Putinova novogodišnja poruka: Teška godina je iza nas

 Putinova novogodišnja poruka: Teška godina je iza nas

Odlazeća godina bila je teška za sve nas, teret iz prethodnih mjeseci kao da je trajao godinama, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u novogodišnjoj poruci.

Stanovnici poluostrva Kamčatka su prvi u Rusiji dočekali 2021. godinu i Putin se prvo obratio njima (na Kamčatki je vremenska zona 11 sati ispred srednjoevropske).

„Dragi građani Rusije, dragi prijatelji! Ušli ste u 2021. godinu. Kada smo prije godinu dana ulazili u 2020. godinu, radovali smo se i vjerovali u boljitak. Niko nije mogao da predvidi šta će se desiti. Iz ove perspektive, odlazeća godina je bila jako teška za sve nas. Donijela nam je brigu, velike materijalne probleme i brigu. Neki su izgubili najdraže osobe, njima je bilo najteže“, poručio je Putin, prenosi TAS.

Dodao je da je 2020. bila godina u kojoj su prevaziđene nesuglasice i sujete, pokazale se neki od najboljih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, podigla svijest koliko je važno imati iskrene, prave odnose među ljudima.

„Prošli smo kroz godinu dostojanstveno, na način koji je ujedinio ljude. To su ljudi koji poštuju tradicije svojih predaka. Te vrijednosti, kao što su hrabrost, saosjećanje i milost, žive i dalje u našem karakteru i djelovanju“, istakao je Putin.

Portal Mojkovac

Pročitajte još