Poruka sa vrha Sinjajevine: Od nove Vlade očekujemo poništavanje odluke o vojnom poligonu

 Poruka sa vrha Sinjajevine: Od nove Vlade očekujemo poništavanje odluke o vojnom poligonu

Foto: FB Sačuvajmo Sinjajevinu

Juče su „čuvari“ Sinjajevine proslavili jubilarni 50-ti dan straže na toj planini a sinoć nakon što je izglasana nova Vlada uputili i jasnu poruku vrhu države:

„Od nove Vlade očekujemo poništavanje odluke o vojnom poligonu. Ni manje ni više! Nova Vlada će u nama imati onolikog prijatelja koliko se ona bude prijateljski odnosila prema Sinjajevini“, poručeno je sa Facebook stranice „Sačuvajmo Sinjajevinu“.

Izglasavanje nove Vlade slavilo se po gradovima širom Crne Gore, ali veselja je bilo i na vrhovima Sinjajevine, evo kako su čuvari te planine proslavili..

Podsjećanja radi, oni su 3. decembra objavili da su uslovi za boravak na Sinjajevini na ivici izdržljivosti jer se temperatura znatno spustila a počele su i kiše. Mada ni voda u šatorima, jak vjetar, i kamp kućice koje prokišnjavaju nijesu pokolebale odlučne branitelje da ostave planinu.

„Uslovi na Sinjajevini su na ivici izdržljivosti. Ima li ko u ovoj državi da da garancije ovom narodu da im je planina bezbjedna da se miču odavde!?“, poručeno je sa te planine prije dva dana.

Kao što su kazali prvog dana, oni ostaju sve dok se odluka ne povuče, a kako je u razgovoru za Portal Kolašin kazao Vladeta Bojić, ako treba on će i da prezimi na planini, sve dok se Odluka ne objavi u Službenom listu, jer kako ističe to je jedino u šta vjeruje „crno na bijelo“ na papiru.

Pročitajte još