Posebnu pažnju posvetiti projektima dostupne za međunarodne izvore finansiranja

 Posebnu pažnju posvetiti projektima dostupne za međunarodne izvore finansiranja

Foto: FOS Media

Posebnu pažnju u narednom periodu treba posvetiti izradi novih projekata za koje će biti dostupni međunarodni izvori finansiranja, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je u ime predsjedavanja Crne Gore Energetskom zajednicom od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, otvorio danas prvi onlajn sastanak Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, i tom prilikom istakao da on pokazuje našu “zajedničku spremnost da kao država članica uložimo napore i kapacitete kako bismo na adekvatan način odgovorili na sve one obaveze preuzete po osnovu članstva u međunarodnim organizacijama”.

On je podsjetio da Parlamentarni plenum predstavlja platformu od izuzetne važnosti za zemlje članice Energetske zajednice, posebno za zemlje Zapadnog Balkana koje su na putu evropskih integracija.

“Najprije iz razloga što daje mogućnost poslanicima iz nacionalnih parlamenata da vode dijalog o temama koje su vezane za određena pregovaračka poglavlja, kao što su energetika, životna sredina, konkurencija, regionalna politika i dr., vodeći računa, naravno, o specifičnostima svake države ponaosob”, naglasio je Bečić.

Portal Mojkovac

Pročitajte još