Radnici preduzeća „Gradac“ vrijedno rade da Mojkovac blista

 Radnici preduzeća „Gradac“ vrijedno rade da Mojkovac blista

Foto: DOO Gradac

Gradac je sa svojim zaposlenima u proteklih 30 dana uradilo sve ono što radi inače. Odgovorno i predano, kako prije, tako i za vrijeme epidemije, ako ne i još snažnije i energičnije, parolom „radom protiv virusa“ a u skladu sa sa godišnjim dobom u kom se nalazimo, kazao je direktor tog preduzeća Predrag Smolović za Portal Mojkovac.

„Društvo je i kvantitetom i kvalitetom opremljeno što se tiče mašina i opreme za sniježne padavine. Na poligonu Društva trenutno tj. na zadnjoj smotri pred najavljeni snijeg ima 9 mašina koje su savršene tehničke ispravnosti za ovakav vid angažovanja. Moramo se pohvaliti da smo prije 15 dana iz sopstvenih sredstava kupili potpuno novu mašinu, kombinovani utovarivač rovokopač, vrijednosti preko 100 000€“, kazao je Smolović dodajući da kao dobri domaćini i preduzeće koje brine o gradu obezbjedili su zalihe soli i rizle već krajem proljeća ove godine u susret zimske sezone i snežnih padavina, te na lageru uvijek imaju dovoljno za dvije ekstremne zime.

Foto: Gradac

Iz preduzeća Gradac su poručili da je čišćenje ulaza zgrada definisano Odlukom o komunalnom uređenju, ali DOO Gradac, ističe Smolović, kada god je u prilici, svakoj ustanovi, instituciji pa i stambenoj zgradi čisti prostor neophodan za funkcionisanje.

„Naravno, naši dragi sugrađani moraju znati da su ulazi i dvorišta faktički njihovo vlasništvo i da o tome moraju voditi računa. Jer u današnjem vremenu svi su dobro naučili svoja prava, a moramo ih podsjećati da u tom istom paketu postoje i obaveze“, kazao je on.

Foto: Gradac

Kada je riječ o ukrašavanju grada u duhu novogodišnjih i Božićnih praznika, Smolović kaže da preduzeće Gradac, to sprovodi na jedan kvalitetan, originalniji i smisleniji način.

„Takođe, smatramo da kićenje tj. ukrašavanje stubova javne rasvjete za nas predstavlja“ prošlost i način koji je više prevaziđen. Naš pristup ovom poslu je da prostor gradskog trga, objekata na njemu i parka napravimo takav da bude konkurentan sa mnogo većim gradovima koji izdvajaju više nego ozbiljna sredstva za ovu namjenu“, kazao je on naglašavajući da je potvrda njihovog dobrog izbora i dobro urađenog posla reakcija sugrađana.

Foto: DOO Gradac – fotograf Nikola Zindović

„Osmjesi naših najmlađih sugrađana, ali i zadovoljstvo onih starijih koji za svoje albume zajedno sa djecom i unucima bilježe drage uspomene, je najbolja potvrda dobro urađenog posla“, istakao je Smolović.

„Prateći situaciju i odnos prema ovoj vrsti ukrašavanja u drugim gradovima i zemljama gdje je vandalizam više nego prisutan, moramo reći da u savezništvu sa našim sugrađanima nijesmo imali štetu ni na jednoj vrsti nakita, zbog toga im neizmjerno zahvaljujemo“, poručio je on.

Pročitajte još