Rakočević pozvao sugrađane i privrednike da podrže rad NVO „SRCE“

 Rakočević pozvao sugrađane i privrednike da podrže rad NVO „SRCE“

Foto: arhiva NVO Srce

Predsjednik udruženja NVO „Srce“ iz Mojkovca pozvao je danas sve privatnike i građane iz svog grada koji su u mogućnosti da pomognu rad te NVO, odnosno da kupe kalendare i čestitke koje su izradili članovi udruženja u susret novogodišnjim praznicima.

„Kalendari, čestitke kao i ostale rukotvorine koje su djelo članova udruženja mogu se kupiti u prostorijama NVO „Srce“, kazao je Rakočević.

„Kalendari se prodaju po cijeni od 1,50€ a čestitke koštaju svega 1€. To su napravili naši članovi i zaposleni u radionici. Kada bi privatnici kupili te kalendare ne samo da bi finansijski dali doprinos našoj organizaciji već bi to pozitivno uticalo na naše članove da nastave sa vrijednim radom i dalo bi im vjetar u leđa“, objašnjava Rakočević koji se trenutno nalazi na kućnom lečenu od virusa COVID, ističući da u datom trenutku najteže mu pada što ne može da bude u radionici, odnosno prostorijama udruženja.

„S obzirom da sam vezan za kuću, moje aktivnosti su ograničene i nijesam trenutno od „pomoći“ zaposlenima i članovima kako bi mogao da organizujem promociju ili „obiđem“teren. Cijela situacija sa virusom je pogodila dosta našu opštinu ali mi i dalje nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima poštujući mjere NKT-a“, kazao je Rakočević dodajući da vjerovatno neće biti postavljanje štanda sa rukotvorinama u susret novogodišnjim praznicima.

On objašnjava da sav novac od prodaje predmeta izrađenih u radionici opredeljuje se na kupovinu materijala za nastavak rada, ali i finansiranje dugih aktivnosti tog udruženja.

Pročitajte još