Socijalisti pokazali da su im interesi građana najbitniji

 Socijalisti pokazali da su im interesi građana najbitniji

Foto: SNP

Kako prije godinu tako i danas, osnovna vodilja Socijalista Crne Gore je želja za podizanjem političke kulture i dijaloga, vraćanjem znanja i stručnosti na mjesto koje im pripada, te borba za socijalnu pravdu u Crnoj Gori, saopšteno je povodom godine od osnivanja te partije, prenosi portal FOS Media.

“U situaciji podijeljenih karata na političkoj sceni i armiranih stranačkih busija pojavili smo se kao glas novih vrijednosti, mukotrpno krčeći put do građana Crne Gore, na kojem nam je stajala i epidemija korone sa svim svojim restrikcijama i ograničenjima”, saopštila je predsjednica Socijalista Snežana Jonica.

Ona je napomenula da im Ustavni sud  nije odobrio učešće na izborima, o čemu će konačnu riječ, kako je kazala, dati sud u Strazburu.

“Uprkos toj opstrukciji i činjenici da smo bili jedina stranka koja nije imala istovremeno i kampanju na državnom nivou, učestvovali smo na izborima u Kotoru i u prvom samostalnom nastupu obezbijedili parlamentarni status.To smo obezbijedili bez centa finansiranja iz državnog budžeta, niti smo bili na platnom spisku bilo kojih moćnih finansijskih krugova”, dodala je Jonica.

Ističe da su pokazali da im funkcije nikad nijesu bile time što je njihov glas bio odlučujući prilikom izbora predsjednika Opštine i Skupštine opštine u Kotoru.

“Podržali smo točak promjena u Kotoru bez učešća u novoj vlasti i bez ijedne fotelje. Da nam je opšti, a ne partijski interes u prvom planu pokazali smo i time što smo, nakon sabotaže učešća na parlamentarnim izborima, pozvali naše birače da podrže dvije najsnažnije opozicione liste, iako su njihovi predstavnici u Državnoj izbornoj komisiji, zajedno sa DPS, onemogućili našoj listi mogućnost kandidovanja na izborima”, navodi se u saopštenju.

U prvom godini rada, kako je navela, pokrenuli su ili ažurirali više inicijativa, od kojih se najznačajnije odnose na besplatne udžbenike za sve osnovce, formiranje Alimentacionog fonda, vraćanje modela studiranja 3+1+1 i niz drugih.

“Ove naše inicijative podržali su zatim u izbornoj kampanji i ključni subjekti koji danas čine vlast što nas uvjerava da smo osvjetlili budućim donosiocima odluka put ka rješenjima nekih društvenih problema. Socijalna pravda je danas više nego ikad zaboravljena riječ u Crnoj Gori, što nas dodatno obavezuje da istrajemo u borbi za prava svih građanki i građana”, poručila je Jonica.

Portal Mojkovac

Pročitajte još