Stefan Savić svojim sjajnim rezultatima oduševljava svoje sugrađane.“Stefan je biser mojkovačkog kraja ponosimo se njim“

 Stefan Savić svojim sjajnim rezultatima oduševljava svoje sugrađane.“Stefan je biser mojkovačkog kraja ponosimo se njim“

FOTO: INSTAGRAM STEFAN SAVIĆ

„Tu je sve počelo“, napisao je Stefan Savić na svom instagram profilu i fotografiji u rodnom Mojkovcu, gledajući sa sjetom na stadion svog kluba. Nije zaboravio svoj grad, ali ni građani njega. Prate i raduju se svakom njegovom uspjehu.

Sjećamo ga se kao jednog divnog vaspitanog dječaka sa ulice. Uvijek omiljenog u društvu ,a u neraskidivoj vezi sa loptom i fudbalskim terenima. Od školskih terena kod osnovne i srednje škole, stadiona i improvizovanih fudbalskih terena po mojkovačkim selima Poljima, Podbišću gdje je sa svojim društvom igrao fudbal. I tada se vidjelo da se u njemu krije veliki talenat, koji sigurno obećava blistavu fudbalsku karijeru.

Ovih dana mojkovčani, njegovi drugovi, saigrači, profesori, treneri ponosni su na Stefanove uspjehe, koji su impresivni i na koje su svi ponosni. Mojkovac kao mala sredina ima proslavljenog, sada slobodno možemo reći svjetskog igrača, koji je najbolji promoter Crne Gore i grada na Tari.

Velika euforija je prisutna ovih dana među mojkovčanima i u svakodnevnoj komunikaciji građana, glavna tema je Stefanov uspjeh, koji je četvrti put proglašen za najboljeg igrača Crne Gore.

U anketi sa građanima koju je naš Portal sproveo, pitali smo Stefanove profesore, drugove, saigrače i mnoge druge, kako komentarišu njegov uspjeh.

Bio sam razredni starješina Stefanu u srednjoj školi. Bio je odličan učenik, primjeran i dobar dečko. Uvijek sam se ljutio što mu je fudbal bio najvažnija stvar u životu, iako sam i ja nekad bio fudbaler, trener u FK „Brskovo“ i mnogo volio i pratio fudbal kao i danas. Zahtjevao sam od njega da se ipak posveti školi. Inače to odjeljenje je bilo prepuno fudbalera. Kad je utakmica za vrijeme nastave, od 16 dječaka,10 je odsustvovalo zbog utakmice. To me ponekad ljutilo i vrlo često smo imali ozbiljne razgovore zbog toga. Ta njegova generacija je bila zaista uspješna,dobri dječaci sa odličnim rezultatima i u školi i na terenu. Stefan je sad igrač svjetskih razmjera. Želim mu svaku sreću u daljoj karijeri!

Da Stefan nije zaboravio svoj grad i svoje drugove i da svako svoje slobodno vrijeme iskoristi i dođe u Crnu Goru i posjeti svoj Mojkovac, ne kriju njegovi drugovi i saigrači koji su porasli sa Stefanom i donosili slavu svom gradu kroz razna takmičenja.

Igrao sam od prvog dana sa Stefanom u Brskovu. Trener nam je bio Dragan Končarević, koji nas je učio prvim fudbalskim koracima. Sjećam se svih osvojenih titula, zajedničkih uspjeha, druženja, putovanja i mnogih drugih trenutaka provedenih zajedno. Kako bi se drugo mogao osjećati, kada gledam, kako je moj klupski drug jedan od svjetskih fudbalskih imena, kapiten reprezentacije Crne Gore i četvrti put osvajač nagrade za najboljeg igrača u Crnoj Gori? Presrećan sam i ponosan, jer taj njegov uspjeh doživljavam kao lični uspjeh. Čestitam mu na svemu i želim mu sreću u nastavku karijere u svoje lično ime i u ime generacije 90!

Na pitanje kada se poslednji put vidio sa Stefanom i kako je sve to doživio?

To je bilo na proslavi 10 godina mature. Na času i razgovoru sa razrednim starješinom,koji je bio uvod za matursku noć, sjedio je u istoj klupi. To je bila posebna noć za sve nas,a posebna za njega. Izdvojio je svoje dragocjeno vrijeme i bio sa nama,a kako kaže sa većinom se nije vidio od srednjoškolskih dana. Tu noć smo razgovarali i prepričavali događaje iz školskih dana. Bilo je fenomenalno.

Trener Dragan Končarević, popularni Končo rado se sjeća svih detalja koje je prošao sa Stefanom i njegovom generacijom.

To je bila, mogu slobodno reći najtalentovanija generacija u klubu. Trenirao sam ih od prvog dana, i govorio im uvijek „Ne dao Bog da vam ja cijeli život budem trener“. Spremao sam ih za velike stvari. Bili su sjajni momci i odlični igrači. Ostvario sam mnogo uspjeha sa tom generacijom. Od selekcije petlića, pionira, kadeta, kada su ostvarili i najbolji uspjeh. Stefan je bio „stub“ odbrane. Krasila ga je brzina, tehnika, a u skoku je bio dominantan. Mnogo puta je iz prekida bio strijelac, baš zbog toga što je bio nezaustavljiv u skoku. Presrećan sam Stefanovim ostvarenim rezultatom, a još više njegovim ponašanjem, što nikad nije zaboravio svoje korijene i prve početke. I danas kada se sretnemo, oslovljava me trenerom, što na mene ostavlja poseban utisak, jer je to mogu slobodno reći i moj najveći uspjeh u trenerskoj karijeri. Sada slobodno mogu poći u zasluženu trenersku penziju, jer sam svoj san ostvario, a mom Stefanu želim uspjeh u budućoj karijeri.

Stefan je idol svim mladim igračima.Ovih dana društvene mreže „gore“ od Stefanovih slika.Ne krije mlađa populacija oduševljenje Stefanom kao sugrađaninom i fudbalskim idolom.

Navijamo za Atletiko samo zbog Stefana. Bodrimo ga na svakoj utakmici. Jedva čekamo da vidimo da li na TV ekranima ima prenos kada igra Atletiko. Najviše smo oduševljeni, ali i veoma napeti kada igraju protiv Reala ili Barse. On igra protiv najboljih igrača na svijetu, Mesija,Ronalda i mnogih drugih. Presrećni smo i još nosimo utiske kada je Stefan bio u posjeti našem klubu. Imali smo priliku da ga upoznamo i slikamo se sa njim. Želja nam je da nas opet posjeti i da imamo njegov dres. Želimo da mu se zahvalimo što nas uvijek pomaže i poželimo mu srećnu i uspješnu 2021. godinu!

Stefan je rođen u Mojkovcu 8.januara 1991. godine.Od Brskova do BSK „Borče“ , pa Partizana i Mančester Sitija, do Fiorentine i Atletiko Madrida, Stefan bilježi nevjerovatne rezultate. Kako kažu mojkovčani, ostalo je još da Stefan gradu na Tari donese trofej Lige šampiona.

Treba napomenuti da je Stefan sa Atletikom 2016. godine igrao finale Lige šampiona protiv madridskog Reala u kojem je nakon izvođenja kaznenih udaraca za rješavanje pobjednika Real bio bolji.

Portal Mojkovac

Pročitajte još