U Mojkovcu podržana akcija ,, Sadimo za naše dobro , da nas hrani naša zemlja “ postavljanjem inovativnog staklenika

 U Mojkovcu podržana akcija  ,, Sadimo za naše dobro , da nas hrani naša zemlja “ postavljanjem inovativnog staklenika

FOTO: FOS MEDIA

Proteklog  vikenda radili smo na realizaciji projekta ,,Nova Moba“ koju sprovodi NVO Paradigma uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori, a čiji smo korisnici.

Projekat se, sastoji iz tri incijative.:„Pomoć humanitarcima“,  „Instant bašta“ i  „Nova moba“.  

Prva inicijativa ,,Pomoć humanitarcima“ ima za cilj da obezbijedi održiv pristup hrani . Dio ove inicijative je i današnje postavljanje inovativnog staklenika  čija će upotreba podržati našu akciju ,, Sadimo za naše dobro , da nas hrani naša zemlja “ u kojoj smo podijelili oko 200 plastenika sa ciljem ubalažavanja posledica COVID pandemije. Staklenik će služiti za uzgoj povrća u tornjevima  i služiće istovremeno kao pokazni staklenik za inovativne načine uzgoja biljaka. 

U naredom periodu očekujemo realizaciju druge dvije inicijative u okviru ovog projekta. Jedna je ,,Instant bašta“, koja omogućava ljudima da budu dobre komšije i pomognu nekome ko je u nezavidnoj situaciji tako što će nominovati ljude iz svoje zajednice kojima će biti poklonjen  zeleni toranj ispunjen organskim đubrivom i sadnicama koje bi proizvodile hranu. Treća inicijativa je,, Nova moba mobilna aplikacija”  koja će spojiti ljude dobre volje koji posjeduju resurse poput vremena, novca ili namirnica sa humanitarnim organizacijama od povjerenja kojima su ovi resursi neophodni.

Radujemo se relizaciji ovog projekta I zahvaljujemo NVO ,, Paradigma “ i Američkoj Ambasadi u Crnoj Gori na prilici da budemo aktivni akteri i dobri partneri u realizaciji, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine.

Portal Mojkovac

Pročitajte još