Zahvaljujući poznavanju 12 jezika, Mojkovčanin se usavršavao u jednom od najluksuznijih svjetskih hotela (FOTO)

 Zahvaljujući poznavanju 12 jezika, Mojkovčanin se usavršavao u jednom od najluksuznijih svjetskih hotela (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Mojkovčanin Vladimir Vlaović pažnju javnosti privukao je svojim talentom za jezike. Ovaj mladić, kao što je FOS ranije pisao, govori 12 jezika a njegov talenat ga je krajem maja ove godine odveo čak do prestižnog Ritz Carlton Lake Tahoe hotela u kojem je radio tromjesečnu praksu. Po povratku iz Kalifornije, svoja iskustva koja je stekao u Americi, ovaj 20-godišnji mladić prenosi za FOS.

Vlaović je student Francuskog međunarodnog fakulteta za hotelijerstvo i menadžment u VATEL u okviru Univerziteta Donja Gorica a na praksu je otišao, kaže, preko agencije WAT (Work&Travel). S obzirom na to da govori veliki broj jezika, nije mu bio problem da dobije praksu u jednom od najluksuznijih svjetskih lanaca.

Foto: Privatna arhiva

“Pomenuti hotel Ritz Carlton je hotel sa pet zvjezdica. Član je Marriot Bonvoya. Obavljao sam poslove na šest pozicija i to na recepciji, u call centru, kao host u restoranu, honor bar, concierge i club lounge. Naučio sam najnovije trendove u turizmu i ugostiteljstvu koje praktikuje ovaj luksuzni lanac hotela počev od finansija, menadžerstva, reklama, marketinga, promocija, prezentacija, sajmova, konferencija pa do ličnog, neposrednog ophođenja prema gostima”, prenosi Vladimir iskustva iz Kalifornije.

Foto: Privatna arhiva

Smatra da mu je upravo znanje čak 12 jezika omogućilo praksu u luksuznom hotelu, a ne krije da su se na njegov račun nizale i anegdote.

“I zaposleni i gosti bili su iznenađeni mojim znanjem stranih jezika. Bilo je anegdota pa su mi mnogi gosti govorili ‘Bilo bi dobro da nekad postaneš predsjednik Amerike, jer bi onda mogao da razgovaraš sa svim građanima i nacijama koje postoje u Americi. Takođe, znanje jezika mi je omogućilo i da radim na šest pozicija kao i neposrednu komunikaciju sa gostima”, priča naš sagovornik i dodaje:

“Osnovni moto ovog lanca hotela je ‘Mi zaposleni smo gospoda i gospođe koji služe gospoodu i gospođe’. U ovom hotelu se ispunjavaju neiskazane želje i potrebe naših gostiju jer su oni naša najveća misija. Takođe, ispunjavaju se i sve mistične želje gostiju od poznavanja njihove biografije, tipa ličnosti, rođendana do raznih drugih iznenađenja.”

Foto: Privatna arhiva

U ovim hotelima, kaže Vladimir, nemoguće je moguće.

“Moj zaključak je da je osnovno načelo rada ovih hotela – luksuz prestaje kad gost počne da misli. Takođe, postoji i pravilo da smo mi opunomoćeni da nadmašimo očekivanja naših gostiju tako da smo svi slobodni u svom razmišljanju i donošenju odluka.”

Radni dan počinje, kaže, radnim elanom i isključivo pozitivnom energijom zaposlenih čije se znanje i te kako cijeni.

“U hotelu je posebno izražena potreba za stručnim znanjem, komunikacijom, prefinjenim izgledom, znanjem stranih jezika (minimum pet), ljubaznošću, inovativnošću i lojalnošću kompaniji. Cijene se rad i disciplina, a vrata uspjeha su svima otvorena”, kaže Vladimir.

Za budućnost kaže ne brine, a koje mjesto će odabrati za život i rad zavisi kako od interesovanja tako i od potreba studija. Ono što je sigurno jeste da svoje stečeno znanje želi da prenosi ljudima u svojoj zemlji.

Foto: Privatna arhiva

Želim da stečena znanja i inovacije koje ću steći u budućnosti prenesem ljudima u Crnoj Gori i doprinesem stvaranju imidža Crne Gore kao elitne svjetske turističke destinacije”, zaključuje Vladimir.

Podsjećamo, ovaj 20-godišnjak je, što se tiče stranih jezika, savladao prvo engleski, potom španski, turski, ruski, francuski, italijanski, njemački, kineski, portugalski, arapski i poljski. Učio je putem interneta, pohađao kurseve, a kaže da su mu dodatna motivacija roditelji koji takođe poznaju po nekoliko stranih jezika.

Foto: Privatna arhiva

Znanje čak 12 jezika donijelo mu je stipendiju Turske pa je godinu dana boravio u Ankari i Istanbulu. Takođe, stipendista je kompanije “Azmont”, a odlazak na usavršavanje u jedan od prestižnih svjetskih hotela samo je, smatra, još jedno priznanje da se svaki trud isplati a da je znanje uvijek na cijeni.

Intervju koji smo i ranije radili sa Vladimirom čitajte OVDJE:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/mojkovcanin-govori-12-jezika-svijet-mi-je-na-dlanu-fotovideo

Portal Mojkovac

Pročitajte još