Zbog korone u Crnoj Gori nema mjesta za turistička kretanja

 Zbog korone u Crnoj Gori nema mjesta za turistička kretanja

Foto: Vedran Vujisić

Zbog eskalacije pandemije korona virusa Crna Gora gotovo da nema nikakvu šansu za bilo kakva turistička kretanja, ocijenio prof. dr Rade Ratković, gostujući u jutarnjem programu TVCG.

“Mi sada zbog eskalacije pandemije gotovo da nemamo nikakvu šansu za bilo kakva turistička kretanja, nećemo valjda zvati goste dođite da se razbolimo zajedno, dođite da umremo zajedno, jer smo šampioni u pandemiji, odnosno transmisiji zaraze”, kazao je Ratković, prenosi portal RTCG .

Ističe i da bi sada nacionalni zadatak trebalo da bude smanjenje broja oboljelih, kako bi imali nivo zaraze manji od zemalja iz kojih očekujemo goste.

Rade Ratković, Foto: Portal RTCG

“Danas neće turisti da dođu u neku destinaciju, ako nemaju povjerenja u njen zdravstveni sistem, a ne mogu da imaju povjerenje ako imamo rekordnu pandemiju i ako smo lideri u regionu ili možda u Evropu”, naveo je Ratković.

Ističe i da bi sada svi morali da se usmjerimo na poštovanje mjera i na, kako kaže, smanjenje broja zaraženih.

Komentarišući činjenicu da u novoj vladi nećemo imati ministarstvo turizma, Ratković je ponovio da je to loše i neuobičajeno rješenje.

“I mi se svi pitamo zašto nema ministarstva turizma, ali nema ni programa vlade”, naveo je Ratković i dodaje da takvo rješenje neće biti dobro.

“To treba da bude organ unutra ministarstva ekonomije gdje su sve grane, mislim da to ne daje snagu za upravljanje turističkim razvojem”, zaključio je Ratković.

Portal Mojkovac

Pročitajte još