„Milena, ti si si naša heroina“

 „Milena, ti si si naša heroina“

Ispovijest glumice iz Srbije Milene Radulović (26) o preživljenom silovanju u poznatoj školi glume u Beogradu uzdrmala je javnost, kako u Srbiji, tako i regionu. Na društvenim mrežama šire se poruke podrške mladoj glumici, koja je skupila hrabrosti i slučaj prijavila policiji

Glumica je u razgovoru za Blic ispričala da je Miroslav Aleksić, čiju je školu glume pohađala, silovao kada je imala 17 godina i da se zlostavljanje ponavljalo, kao i to da ona nije jedina žrtva seksualnog nasilja u toj školi glume.

Policija je uhapsila Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje. Prema navodima medija, sjutra će dati izjavu tužiocu.

Milena je putem Instagrama uputila poruku zahvalnosti inspektorki Vesni Gašić Stojković, poručujući da „žali što na Vesnu nije naišla ranije“. 

Društvenim mrežama šire se poruke podrške Radulović zbog hrabrosti da izađe u javnost i institucijama prijavi zlostavljanje.

Brojni se dive Mileninoj hrabrosti da progovori i da će ovo dati vjetar u leđa ostalim djevojčicama i djevojkama koje su prošle slično iskustvo i koje treba da ispričaju doživljene traume. 

Milenu su podržale i poznate ličnosti među kojima i Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Vlado Georgiev, Milan Marić, Nina Janković, Milena Vasić, Miodrag Radonjić i mnogi drugi.

Među njima je i Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, koji je na Tviteru napisao da je to „jedna od priča za koju smo znali“.

„Treba da smo kao društvo ponosni na djevojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vrijeme svog školovanja“, napisao je Jurić koji je Milenu u jednom od sljedećih tvitova nazvao heroiniom.

Podršku Mileni Radulović uputile su i srpske političarke, među kojima i Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Marija Obradović i Aleksandra Jerkov.

Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet učenica

Policija je saopštila da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije u vrijeme počinjenih djela bile maloljetne.

Njemu je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Policija je apelovala da, pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama policije. 

Radulović je Aleksić, kako je navela, prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Portal Mojkovac

Pročitajte još