Božović: Kontre i polukontre najjači adut Švedske

 Božović: Kontre i polukontre najjači adut Švedske

Rukometaši Crne Gore nastavili su sa pripremama za utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Miloš Božović ističe da i pored toga što su Skandinavci favoriti, vjeruje u pobjedu svog tima.

“Izuzetno sam zadovoljan što sam poslije gotovo godinu dana ponovo u državnom timu. Nismo počeli kvalifikacije u skladu sa očekivanjima. Pobijedili smo selekciju Kosova, ali smo ubjedljivo poraženi od Rumunije, što dosta komplikuje situaciju, kada je riječ o borbi za ostvarenje primarnog cilja, a to je naravno plasman na Evropsko prvenstvo. Ponovo moramo da idemo težim putem, očekuje nas dvomeč sa Švedskom, misli su usmjerene ka prvom meču u Podgorici, a cilj je pobjeda“, naglasio je Božović.

Kontre i polukontre su najjači adut rivala, smatra Božović.

“Švedska je odlična selekcija, slovi za favorita na papiru, ali draž sporta je u tome što favoriti ne pobjeđuju uvijek, naprotiv. Najjači adut našeg rivala su kontre i polukontre. Odbrana je ključ uspjeha, a odbrana počinje od napada. Ne smijemo da pravimo greške, ne smijemo da dozvolimo rivalu tranzicionu igru. Moramo da usporimo meč, da uvedemo Šveđene u pozicionu borbu, a samim tim i naše šanse da ostvarimo pomenuti cilj, a to je pobjeda, biće daleko veće.“, zaključio je Božović.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni.

Portal Mojkovac

Pročitajte još