Devetogodišnji Andrej Pejović u dresu Crvene Zvezde

 Devetogodišnji Andrej Pejović u dresu Crvene  Zvezde

Fudbal. Najvažnija sporedna stvar u životu i možemo slobodno reći najpopularniji sport na svijetu, svim generacijama stvara simpatiju i želju, da djeca čim prohodaju, trče prvo za loptom. I ne samo dječaci,već i djevojčice danas sve više vole pratiti, ali i igrati fudbal. Taj fudbalski duh, nevjerovatni potezi, golovi, želja za pobjedom, stotine hiljada gledalaca na tribinama ili pored malih ekrana. Mesi, Ronado, Ibrahimović, Bejl, Neimar, Savić, Jovetić… Real, Barsa, Mančester, Partizan, Zvezda….Koliko samo poznatih svjetskih klubova i fudbalera koji su idoli mladim fudbalerima, koji gledajući njih zamišljaju sebe.

Devetogodišnji Andrej Pejović iz Mojkovca je dječak koji fascinira sve fudbalske radnike ne samo u Crnoj Gori, nego u zemljama regiona. Njegov, sada već vanserijski talenat i ljubav prema fudbalu prepoznali su slavni i veliki fudbalski klubovi. Andrej je danas, sa svojih 9 godina, istrčao na teren “ Rajko Mitić“

Počeo sam da treniram od svoje šeste godine u FK „Serdar“ iz Mojkovca. Od prvog dana kada sam istrčao na teren fudbal mi je sve. Kada ne treniram, pratim utakmice na televiziji i samo mi je fudbal u glavi. Svako svoje slobodno vrijeme provodim na stadionu na treningu sa timom ili sa drugarima, ali i sa tatom koji je inače trener i radimo samostalno. Jedva čekam vikend kada igramo utakmice. Volim kad postignem gol, ali najviše se radujem kada moj tim pobijedi. Moj fudbalski uzor je Stefan Savić i Geret Bejl, priča devetogodišnji Andrej, koji je kroz razgovor bio više nego skroman, a već je fudbalska zvijezda i glavna tema u gradu na Tari, ali i u cijeloj Crnoj Gori.

Na kampu Crvene Zvezde koji je održan u Kruševcu u julu 2019.godine menadžment i treneri su uvidjeli da se u Andreju krije veliki fudbalski talenat i po njihovoj preporuci Andrej u novembru odlazi na prvi trening Crvene Zvezde u Beograd. Na prvom treningu je pokazao sve svoje kvalitete, oduševio sve trenere i sve zaposlene u radu mlađih kategorija u pomenutom klubu i donešena je odluka o njegovom daljem praćenju i radu. Andrej periodično odlazi na 15 dana u Beograd i tamo u tim danima trenira i igra zvanične utakmce u svom uzrastu.Odigrao je pet utakmica i bio strijelac u više navrata.

Da je u Zvezdi ostavio utisak i na publiku i sve partioce, na stranici MINI MAXI Lige u kojoj se Andrej i takmiči, publika je imala prilku da glasa za najboljeg pojedinca. I vjerovali ili ne, Andrej je osvojio prvo mjesto sa osvojenih 200 glasova.

Na pitanje za koga navija od prvog dana bio je iskren: Navijao sam za Partizan, ali kada sam dobio poziv iz Zvezde naravno da sad svim srcem navijam za Zvezdu.Nadam se da ću jednog dana igrati u derbiju Zvezda – Partizan.

Ono što prikazuje na terenu je nevjerovatno za svakog ko prati fudbal.Njegove fudbalske majstorije ostavljaju bez teksta. Andrej je dešnjak, ali podjednako igra i desnom i lijevom nogom.Koordinacija, kontrola lopte su nešto što je nevjerovatno za uzrast dječaka od 9 godina.

Na mnogobrojnim turnirima proglašen je za najboljeg igrača i strijelca ili bi osvojio obje nagrade.Tako je u Betis ligi u Bijelom Polju osvojio nagradu za najboljeg strijelca i igrača turnira.

.

Pije 10-ak dana poziv Andreju je stigao iz FK „Podgorica“ i u prvom nastupu za taj tim predvodio ih je do titule osvajača turnira „Gornja Gorica“. Odigrao je pet utakmica na turniru i postigao šest golova.U finalnom meču je postigao pogodak i asistirao kod ostala dva gola i tako su rezultatom 3:2 savladali vršnjake FK „Junior“ iz Nikšića.

U nastavku pogledajte snimak pogotka sa finalnog meča.

Njegov otac Dejan, ne krije zadovoljstvo Andrejevim uspjesima. Kao neko ko je od malena u fudbalskoj priči i kao igrač i kao trener, ono što sam ja sanjao, moj sin Andrej danas sprovodi u javu.Ponosan sam na njega u svakom pogledu. Disciplinovan je i u školi i u društvu i na terenu.Pratim ga na svakom treningu i utakmici.Svaki nedostatak koji uočim zajedno sa kolegama iz kluba radimo na poboljšanju, kako na treninzima tako i individulano. Ima veliku želju za fudbalom,a interesovanja za njega su za mene još nevjerovatna. Sa Zvezdom smo postigli dogovor o daljem praćenju i usavršavanju, a bilo je i interesovanja iz Hrvatske i Slovenije.On je još dijete i ne mogu od njega tražiti da odgovori svim pozivima, a i trenutno imamo obaveze prema Zvezdi. Prezadovoljan sam kako su ga svi prihvatili u Beogradu i zahvalan sam im na tome. Idemo periodično na 15 dana u Beograd, Andrej trenira i igra utakmice. Uradiću sve da mu pružim maksimalnu podršku u svemu, a ako mu bude suđeno biće možda jednog dana proslavljen fudbaler.

Njegov trener Zoran Vlaović prezadovoljan je njegovim uspjehom.

Od prvog dana sam govorio da je Andrej poslušan, inteligentan dečko.Posvećen, disciplinovan, brzo kapira, ima urođen talenat. I evo to se danas i ispostavilo istinitim. Njegov uspjeh sa devet godina sve govori. Gdje god bude igrao želim mu svu sreću i uspjeh.

Ljubav Andreja prema lopti ili možda ljubav lopte prema Andreju? Jednostavno su u neraskidivoj vezi, a u žongliranju dok ga snimaju ili telefon ostane bez memorije ili se ugasi baterija, jer Andreju jednostavno lopta ne može jedne sekunde „pobjeći“.

Koordinacija i kontrola lopte su nešto što ga posebno krasi. U driblingu je neuhvatljiv za protvničke igrače, a svaki otvoren put ka golu, realizuje bez problema.

Zanimljivo da je Andrej kada je kiša i kada su bile zabrane izlaska zbog pandemije izazvane korona virusom, imao velikih problema što nije mogao da trenira. Ali, ljubav prema fudbalu ne bira ni mjesto, ni vrijeme. U svojoj sobi je našao prostora da trenira.

Njegova majka Ljubinka, presrećna je ostvarenim uspjesima koje Andrej postiže na svakom polju.Prvo u školi, pa onda na terenu.

U startu smo imali, da kažem malih nesuglasica. Po meni je škola uvijek bila i biće prioritet. Andrej je naravno kao i svaki dječak više bio posvećen fudbalu, imao je tu i Dejanovu podršku pa sam bila u manjini,ali sam zadovoljna što je i u školi uspješan.Odličan je učenik i postiže sve. Naravno da sam prezadovoljna što je uspješan fudbaler i sad sam i ja sve više posvećena fudbalu i pratim ga.

Na kraju razgovora Andrej kaže da bi bio srećan da u budućnosti zaigra za neki poznati svjetski klub, a da mu je najveća želja da igra za reprezentaciju Crne Gore i da mu selektor bude Stefan Savić.

Ekipa našeg Portala želi Andreju svu sreću u nastavku karijere uz želju da jednog dana pišemo slavne fudbalske priče o njemu, kao što smo ovih dana pisali o njegovom zemljaku, mojkovčaninu Stefanu Saviću.

Do nekog novog susreta sa Andrejom i njegovim pričama, koje se, sigurni smo, neće završiti na „Marakani“.

Portal Mojkovac

Pročitajte još